Araç Kiralamada Sigorta Gerekli midir?

Aracınızla yola çıktığınızda, risk faktörü, yan koltuğunuzda size her zaman eşlik eder. İster kendi aracınızla olsun ister kiraladığınız araçla… Dolayısıyla araç kiralama yapmadan önce araç sigortası konusu hakkında bilgi sahibi olarak olası bir arızalanma, hasar, çalıntı ya da kaza durumunda karşılaşacağınız tabloyu önceden görebilirsiniz. Eğer araç kiralamada sigortanın gerekli olup olmadığını ve nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, sizleri yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz!

Öncelikle belirtelim ki, trafiğe çıkan her araçta olduğu gibi kiralık araçlarda da Trafik Sigortası zorunlu. Trafikte meydana gelen problemlerde karşı tarafın zararını üstlenen bu sigortanın, kiralayacağınız araçta mutlaka olması gerekiyor. Ancak tabii ki kiralık araçlarda yalnızca Zorunlu Trafik Sigortası’nın bulunması yeterli olmuyor. Araç kiralayanlar için kağıt işlemlerinde “rent a car sigortası”, yani kiralık araç sigortası da devreye giriyor.

1. Rent a Car Sigortası Nedir?

Rent a car sigortası, araç kiralama hizmeti veren firmaların araçlarını teminat altına almasına olanak tanıyan sigorta türü olarak ifade ediliyor. Araç kiralama firmalarının yanı sıra, araç kiralamak isteyen kişi ve şirketleri “Rent a car sigortası nedir?” sorusu yakından ilgilendiriyor. Araç kiralama sektöründeki firmalar için mecburi tutulan rent a car sigortası, olası bir kaza durumunda aracın maddi hasarlarını ödemekle kalmıyor, aynı zamanda manevi tazminatı da karşılıyor. Bundan dolayı, rent a car sigortalı araç kiralama son derece önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

2. Kiralık Araçların Trafik Sigortası Sorumluluğu Kime Aittir?

Kiralık araçların trafik sigortası, araç kiralama hizmeti veren firmanın sorumluluğunda oluyor. Yani zorunlu trafik sigortası, araç kiralama yapan kişileri ve şirketleri ilgilendirmiyor. Herhangi bir kaza anında karşı tarafın maddi kaybı, söz konusu firmalar ve firmaların sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. Fakat sürecin bu şekilde ilerlemesinde kazanın ve hasarın boyutu, aynı zamanda da firmayla kişiler arasında yapılan sözleşmeler de söz sahibi oluyor.

3. Sigortalı Araç Kiralamak için Ne Yapılmalı?

Sigortalı araç kiralamak, tüm yolculuk deneyimlerini çok daha risksiz ve sorunsuz hale getiriyor. Bireysel ya da şirket olarak sigortalı araç kiralamak için ilk olarak güvenilir ve profesyonel firmaları tercih etmeniz gerekiyor. Bazı araç kiralama firmaları, özellikle rent a car sigortasını yüksek ücretli olduğu için araçlarına  yaptırmaktan kaçınıyor. Bu nedenle araç kiralama firmasıyla sözleşme imzalamadan önce mutlaka aracın sigorta poliçesine bakılması tavsiye ediliyor.

3.1. Rent a Car Sigortası Fiyatları 2022'de Ne Kadar?

Rent a car sigortası fiyatları 2022 yılında ortalama 7 bin TL ve 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyordu. Bu yıl da rent a car sigortasının fiyatlarının aşağı yukarı bu aralıkta olacağı tahmin ediliyor. Tabii ki fiyatların, sigorta şirketine, aracın modeline ve istenen teminatlara göre değişiklik gösterdiğini de belirtmek gerekir.

Araç kiralamak istiyor ancak sigorta işleriyle vakit kaybetmek istiyorsanız Hedef Filosizin için doğru adres! Hedef Filo üzerinden kiralayacağınız sıfır araçların rent a sigortası şirket bünyesi tarafından karşılanıyor ve sizlerden ekstra bir ücret talep edilmiyor. Böylece sizlere sadece yolların keyfini çıkarmak kalıyor! Hedef Filo hizmetleri hakkında hemen şimdi detaylı bilgi alabilirsiniz!