Kullandığım Kiralık Aracı Satın Alabilir miyim?

Kiralık araçlar, şirketlerin ulaşım ve nakliye ihtiyaçlarını sözleşme koşullarına göre belirli bir süreliğine karşılamalarına imkan tanıyor. Hatta sürüş deneyimini yıldan yıla farklı araçlarla sürdürmek isteyen şirketler için de son derece uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Eğer kiraladığınız ve memnun kaldığınız aracı süresiz olarak kullanmak istiyorsanız elinizdeki kiralık arabayı satın almak size mantıklı geliyor olabilir. Bu seçeneğin mümkün olup olmadığını öğrenmek isterseniz, sayfanın devamındaki detaylara göz atabilirsiniz. 

1. Kiralanan Araç Sözleşme Bitiminde Satın Alınabilir mi?

Evet. “Kiraladığım aracı satın alabilir miyim?” sorusuna Hedef Filo olumlu yanıt veriyor. Şöyle ki Hedef Filo, normal şartlarda firmalara en fazla 48 aylığına araç kiralıyor. Sözleşme bitiminde, dört yıl boyunca kullanılmış olan araç için yeni bir kiralama sözleşmesi yapılamıyor. Hedef Filo, bunun yerine kullanılmış kiralık araçları elde çıkararak müşterilerinin taleplerine göre yeniden sıfır araç alımı yapıyor. Ancak müşteri, kiralama süresinin sonunda kullanmış olduğu aracı kendisi satın almak isterse Hedef Filo ilgili aracı doğrudan bunu talep eden müşteriye satıyor.

2. Kullanılmış Aracı Satın Almak mı? Yoksa Yeni Bir Araç Kiralamak mı?

Eğer hala aynı şekilde ihtiyaç duyuluyorsa kiralık aracı satın almak, yeni bir kira sözleşmesi yapmak ya da farklı araç satın alma fikrine kıyasla daha fazla tercih ediliyor. Üstelik kullanılan kiralık aracı piyasadaki diğer araçlara kıyasla daha uygun fiyatlarla satın alma imkanı bulunuyor. Tasarrufu kolaylaştıran bu avantaja ek olarak, kullanılmış kiralık araçların sözleşme bitiminde genellikle daha hızlı bir şekilde devir teslim olduğunu ve neticede ihtiyaçlara pratik bir şekilde yanıt verildiğini de söyleyebiliriz.

Kullandığınız şirket filo aracını, yani kiralık arabayı satın alma fikrini düşündüğünüzde karşınıza çıkacak en önemli avantajlardan biri de düşük vergi maliyeti. İkinci el araçların vergi maliyetleri ve beraberinde gelen sigorta primleri genellikle daha minimal seviyelerde oluyor. Haliyle uzun vadede tasarruf etme avantajını elde etme şansı doğuyor.

“Satın almak mı, kiralamak mı?” sorusunu yeniden düşünmek isterseniz uzun dönem araç kiralama avantajları konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

3. Kullanılan Kiralık Aracı Satın Almak Hangi Durumlarda Daha Mantıklı?

Özellikle uzun vadeli araç kullanım planınız varsa Hedef Filo’dan kiralık araba satın almak sizin için de mantıklı bir seçenek olabilir. Maksimum 48 ay vadeli kiralanabilen ve düzenli bakıma tabi tutulan kiralık arabaları satın aldığınız zaman aracın iyi bir bakım geçmişine sahip olduğunu biliyor olursunuz. Aracın onarım geçmişine dair tüm şüpheleri ortadan kaldıran bu detay, satın alma fikrini mantıklı hale getiren önemli bir detay oluyor.  
Daha uygun fiyatlarla sunulan kullanılmış kiralık araçları satın alma fikri, maliyetleri düşürüyor ve doğal olarak şirketlere ekonomik bir seçim yapma şansı sunuyor. Şirketinizin bünyesindeki araçları uzun yıllar boyunca kullanma planınız varsa Hedef Filo’daki size özel müşteri temsilcisi ile iletişime geçebilir; kiraladığınız aracı satın alma konusuna dair daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.  

4. Satın Almak Yerine Tekrar Araç Kiralamak Hangi Durumlarda Daha Mantıklı?

Bazen uzun vadeli bir taahhüt yapmak yerine esnek kiralama seçeneklerini değerlendirmek, kiralık araba satın alma fikrine göre daha cazip olabiliyor. Bu seçim, genellikle işletme faaliyetlerinin değişkenliğine göre belirleniyor. Peki, tekrar araç kiralama fikrine sıcak bakmak hangi durumlarda mantıklı olabilir? Aşağıdaki hususlar ışığında tekrar kiralama fikrini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz:

  1. 12-48 ay süreli araç kiralama ihtiyacı
  2. Araç kullanımında finansal esneklik arayışı
  3.  Güncellenen iş ya da yaşam koşullarına uyum gösterme talebi
  4. Farklı model ya da markadanfilo araç seçimi isteği

Hedef Filo’nun uzman müşteri temsilcileri ve portföy yöneticileri, uzun dönem araç kiralama ihtiyaçlarınız için gerekli tüm işlemleri sorunsuz bir şekilde yürütmeniz için yanınızda. Filo kiralama süreçlerindeki operasyonel zorlukları minimuma indiren Hedef Filo avantajları ile işinizi bir adım daha öteye taşımak için, sağ üst kısımdan ulaşabileceğiniz “Teklif Al” seçeneği ile filo kiralama teklif formunuzu doldurmayı unutmayın!

5. Araç Kiralama Hizmetinde Hedef Filo’yu Neden Tercih Etmelisiniz?

Hedef Filo, uzun dönem araç kiralama hizmetinin ötesinde çeşitli avantajlar da sunması bakımından, araç kiralama sektöründe öncü bir firma olarak konumlanıyor. Araç muayeneleri, HGS kaydı ve takibi, periyodik onarım, indirimli vergi ödemeleri ve beraberinde avantajlı ek hizmet paketleri gibi fırsatlar sunan firma, lojistik ve ulaşım ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamak adına çalışıyor. Kapsamlı bir filo yönetim hizmeti sunan Hedef Filo, kiralama şirketinden araç satın almak söz konusu olduğunda da ayrıcalıklarıyla öne çıkıyor. 

Hadi, kiralık arabayı satın alma yoluyla üstün sürüş deneyiminizi kalıcı bir yatırıma dönüştürmek için uzman ekibimiz ile hemen iletişime geçin!