Ticari ve Hafif Ticari Araç Kiralamak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Günlük işlerinizi sürdürmek, malzemelerinizi taşımak veya müşterilerinize hizmet sunmak için ticari veya hafif ticari araç kiralamayı istiyor olabilirsiniz. Ancak bu araçları kullanabilmek için sadece ehliyet sahibi personeller yeterli olmuyor. Nitekim arka planda hazırlanması gereken birçok belge de bulunuyor. Ticari ve hafif ticari araç kullanmak için gerekli belgeleri toplayarak siz de şirketinizi en yeni araçlarla geliştirebilirsiniz. Buyurun, ticari araç kiralamanın avantajları ile yüzünüzü güldürebilmek için ihtiyacınız olan belgelere bir bakalım!

1. Ticari Araç Kiralamak ve Kullanmak için Gerekli Belgeler

Ticari araç kiralama hizmetleri sayesinde ticari araç masrafları büyük ölçüde hafifletilebiliyor. Ancak kiralama şartlarını yerine getirebilmek amacıyla öncelikle ticari araç sürmek için gerekli belgeleri edinmek gerekiyor. Uzun dönem ticari araç kiralarken teslim edilmesi gereken belgeler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  1. Şirketin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ndeki kaydının fotokopisi
  2. Şirket faaliyet belgesi
  3. Şirket yetkililerinin nüfus cüzdan fotokopileri
  4. Şirket araçlarını kullanacak kişilerin ehliyet belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopileri
  5. İmza sirküleri

Bu belgeler ticari araç kiralama hizmetini alabilmek için gerekli. Bunun dışında kiralanan ticari aracı kullanabilmek için de bazı belgelere ihtiyaç duyuluyor. Bu belgeler ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Sürücü belgesi (Ehliyet)
  2. Sigorta belgeleri (Trafik Sigortası, kasko vb.)
  3. Taşıma izni
  4. Seyahat belgesi (Uluslararası taşımacılık işlemleri yapılıyorsa…)

2. Hafif Ticari Araç Kullanmak için Gerekli Belgeler

Ticari araç kiralama şartları hafif ticari araçlar için de aynı şekilde ilerliyor. Hafif ticari araç modelleri genellikle daha küçük boyutlu ve daha hafif yük taşıma kapasitesine sahip oluyor. Bu araçlar küçük işletmeler, kurye hizmetleri, ufak çaplı nakliyat ve teslimat işleri için tercih ediliyor.
Uzun dönem araç kiralarken teslim edilmesi gereken belgelerin hafif ticari araç kiralama işlemi sırasında da teslim edilmesi gerekiyor. Hafif ticari araçların yanı sıra bir de operasyonel ticari araçlar bulunuyor. Şirketlerin operasyonel ticari araç kiralaması yapabilmesi için yukarıda sıralanan belgelere ek olarak K2 belgesine de sahip olması gerekiyor.

3. Hedef Filo ile Ticari Araç Kiralama

Hedef Filo ticari araç kiralama hizmeti sayesinde 7/24 kesintisiz hizmet sunarak şirketlerin sermayesini korumasına ve işlerini daha iyi organize edebilmesine yardımcı oluyor. Siz de en yeni ticari araçları şirketinizin bünyesine dahil etmek istiyorsanız Hedef Filo ile bir ticari araç kiralama sözleşmesi imzalayabilirsiniz. Bunun için aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını ise hemen aşağıda bulabilirsiniz:

3.1. Hedef Filo ile Kimler Ticari ve Hafif Ticari Araç Kiralayabilir?

Şirket faaliyet belgesine sahip olan tüm işletmeler Hedef Filo’nun ticari araç kiralama hizmetinden faydalanabilir.

3.2. Hedef Filo Ticari ve Hafif Ticari Araçları Kaç Aylığına Kiralıyor?

Hedef Filo ticari araç kiralama hizmetini en az 12 ay olmak kaydıyla veriyor. Uzun dönem ticari araç kiralama hizmeti, 12 ila 48 ay arası olmak kaydıyla müşteriye sunuluyor. Bununla birlikte Hedef Filo’dan elektrikli araç kiralamak isteyenler 24 ay, benzinli, dizel ve hibrid araç kiralamak isteyenler 48 ay vade ile kiralama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

3.3. Hedef Filo’dan Kiralanan Ticari ve Hafif Ticari Araçlar Sıfır mı?

Hedef Filo, şirketlere sıfır araç kiralaması sayesinde kurumsal imajlarını güçlendirme imkanı sunuyor. Hedef Filo’da farklı segmentlerdeki sıfır araçları inceleyerek şirketiniz için en uygun modeli tercih edebilirsiniz. Eğer Hedef Filo ile ikinci el araç kiralamak istiyorsanız portföy yöneticinizle iletişime geçerek talebinizi iletebilirsiniz.

3.4. Hedef Filo ile Ticari ve Hafif Ticari Araç Kiralamanın Avantajları Neler?

Hedef Filo ile ticari ve binek araç kiralama hizmeti aldığınızda sabit kira ödemeleriyle şirketinizin bütçesini en iyi şekilde organize edebilirsiniz. Böylece ticari ve binek araç vergi farkı, MTV ve ÖTV ödemeleri gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmadan yalnızca şirketinizi geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Nitekim Hedef Filo, Zorunlu Trafik Sigortası’ndan muayene masraflarına, vergi ödemesinden lastik değişimine kadar tüm ödemeleri kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. Ayrıca ticari ve binek araç gider kısıtlamaları arasındaki farkı da linke tıklayarak öğrenebileceğiniz gibi dilerseniz Hedef Filo temsilcinizle konuşarak öğrenebilirsiniz.
Hedef Filo, şirketiniz için seçtiğiniz ticari veya hafif ticari araçları en kısa sürede adrese teslim ediyor. Aynı zamanda kiralanan araçların evrak işlerini de üstleniyor. Bu sayede hem bütçeden hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.

3.5. Hedef Filo ile Ticari ve Hafif Ticari Araç Kiralama Hizmetinde Ödeme Koşulları Nasıl?

Hedef Filo’da sabit ödemeli, peşin ödemeli, peşinatlı, yıllara göre artan ve müşteri ihtiyaçlarına göre değişen ödeme planları bulunuyor. Vergi ödemeleri, kasko ve muayene gibi ticari araç masraflarını üstlenen Hedef Filo, kiralama sözleşmelerinde esnek ödeme koşullarıyla da şirketlere yardımcı oluyor. Ticari araç kiralama hizmetlerinde ödenmesi gereken kira tutarı her ay sabit bir şekilde korunuyor. Bununla birlikte kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı da şirketlere göre belirleniyor.

3.6. Hedef Filo ile Hangi Ticari ve Hafif Ticari Araç Modelleri Kiralanabiliyor?

Hedef Filo, binek ve hafif ticari segmentindeki tüm marka ve model araçlar için kiralama hizmeti sunuyor.

Şirketiniz için ticari ve hafif ticari araçlara mı ihtiyacınız var? Hedef Filo’yu tercih ederek, sermayenizi korurken vergi ve bakım gibi ek masraflardan da kurtularak ayrıcalıklı bir ticari araç kiralama hizmeti alabilirsiniz!