Ticari Araç Kiralamanın Avantajları

Ticari araç kiralama hizmeti, iş dünyasının sürekli değişen ve yüksek tempo gerektiren ihtiyaçlarına pratik bir çözüm sunuyor. İşletmeler, sıkı sermaye yönetimi ve mali kontrol arayışında operasyonel ticari araç kiralama hizmetinin avantajlarından yararlanabiliyor. Ayrıca maliyetin düşmesi ve vergi avantajları da şirketlerin rahatlamasına yardımcı oluyor. Ancak ticari araç kiralamanın faydaları bu maddelerle sınırlı kalmıyor. Gelin, satın almak yerine profesyonel bir filo firmasından ticari araç kiralamanın şirketinize sağlayacağı getirileri detaylı bir şekilde inceleyelim!

1. Ticari Araç Kiralama Nedir?

Ticari araç kiralama, şirketlerin diledikleri ticari araç modelini uzun veya kısa vadeli olarak kiralayabilmesine imkan sağlayan bir hizmet kalemi. Bu sayede şirketler kendi filolarını farklı araç modelleriyle donatabiliyor. Her filo kiralama firmasının kendine özel bir araç portföyü bulunuyor. Bu portföy içerisinden hafif ticari araç, operasyonel araç, geleneksel veya elektrikli araç kiralaması yapılabiliyor.

2. Ticari Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Ticari araç kiralama hizmeti, şirket için gerekli olan araçlara şirket bütçesini sarsmadan sahip olma imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra şirketler araç satın almak yerine kiralama hizmetini tercih ederek zamanı daha verimli kullanabiliyor ve şirket prestijini koruyup yükseltebiliyor. Peki, ticari araç kiralama şirketlere tümüyle ne gibi avantajlar sunuyor dersiniz? Hadi bakalım!

2.1. Mali Süreçleri Daha İyi Kontrol Etme İmkanı

Kurumsal filo kiralama sayesinde işletmeler kira ücreti dışında beklenmedik masraflarla uğraşmak zorunda kalmıyor. Bu sayede şirketler kötü sürprizlere maruz kalmadan yalnızca sabit aylık kira ücretlerini ödeyerek giderlerini daha etkili bir şekilde yönetebiliyor ve bütçelerini de bu doğrultuda planlayabiliyor.

2.2. Şirket Sermayesini Koruma ve Büyütme Fırsatı

Şirketler için ticari filo kiralamanın önemi arasında sermaye yönetimi de yer alıyor. Şirketiniz adına araç sahibi olmak, aracın satın alınmasından vergilerine kadar sermayeden ciddi bir miktarda harcama yapmayı gerektiriyor. Araç alım bedelinin yanı sıra ilerleyen yıllarda bakım, sigorta ve onarım işlemleri gibi ek masraflar da sermayeden harcama yapmaya yol açıyor. Bu durumda işletmelerin sermayelerini korumaları da zorlaşıyor. Ancak bir kurumsal araç kiralama şirketi ile anlaşma imzalandığı takdirde şirketler araba alım, satım, onarım ve bakım işlemleri için yüksek meblağlar ödemekten kurtulabiliyor.

2.3. Araç Değişikliğinde Esneklik İmkanı

İşletmeler ihtiyaçlarına ve iş yoğunluklarına bağlı olarak kiraladıkları araçları ve adetlerini kolayca değiştirebiliyor. Yani kiralanan hafif ticari araç modelleri yenileriyle kolayca değiştirilebildiği gibi araç sayısı da artırılıp azaltılabiliyor. Bu durum yeni araç bulma, satın alma ve vergi ödeme gibi süreçleri maddi anlamda rahatlatırken zamandan kâr etmeyi de sağlıyor.

2.4. Ek Masraflardan Muaf Olma Ayrıcalığı

Araç sahibi olmak vergi, harç, kasko ve sigorta ödemeleri gibi sabit masrafları da beraberinde getiriyor. Ancak ticari araç kiralama hizmetiyle bu masraflar ayrı birer gider kalemi olmaktan çıkıyor. Nitekim kurumsal araç kiralama hizmetlerinde bu gibi ek masraflar filo firması tarafından karşılanıyor. Bu sayede şirketler yalnızca araç kiralama vergisi ve araç kiralama tutarından sorumlu oluyor.

2.5. Prestijli Araba Modelleriyle Şirket İmajını Yükseltme Fırsatı

Teknolojik donanımlı ve yüksek kaliteli sıfır model araçları satın almak şirket sermayesini büyük ölçüde harcamayı gerektiriyor. Ancak filo kiralama hizmeti sayesinde en yeni ve kaliteli araçlara satın almaya kıyasla çok daha uygun fiyatlarla sahip olmak mümkün oluyor. En yeni araçlarla şirketin prestiji korunabileceği gibi kalite algısı olarak dönüşüm sağlayacak yeni bir imaj da yaratılabiliyor.

2.6. Ödeme Kolaylığından Yararlanma Avantajı

Filo firmalarının şirketlere sunduğu ticari araç kiralama şartları içerisinde çeşitli ödeme planları da yer alıyor. Esnek ödeme seçenekleri sayesinde şirketinizin gelir gider dengesine zarar vermeyecek bir aylık ödeme planı seçebilirsiniz. Bu sayede filo kiralama firmasına yapmanız gereken sabit ödemeleri şirketinizin bütçesini zorlamadan gerçekleştirebilir ve kâr-zarar dengesini koruyabilirsiniz. Üstelik ödemeler sabit kalacağı için ay bazında kâr oranlarınızı bile artırabilirsiniz.

2.7. Vergi Avantajlarından Faydalanma İmkanı

Ticari araç kiraladığınızda ödemeniz gereken aylık kira tutarlarını şirketinizin ödemesi gereken Kurumlar Vergisi giderlerinden düşebilirsiniz. Bu sayede hem istediğiniz sayıda lüks ve kaliteli araca sahip olabilir hem de ödemeniz gereken vergi tutarını hafifletebilirsiniz.

2.8. Zaman Yönetiminde Verimliliği Artırma Fırsatı

Araç satın almak için harcanan süre, araçların periyodik kontrolleri için planlama yapma, onarım ve bakım işlemlerinin tamamlanmasını bekleme ve araçları yetkili servise götürme süreçlerinin hepsini ticari araç kiralama hizmetiyle rafa kaldırabilirsiniz. Nitekim araç kiralama hizmeti aldıktan sonra tüm bu işlerle filo kiralama firmaları ilgileniyor. Bu sayede şirket çalışanları yalnızca gerekli işlerin takibi, ödeme süreçleri ve anlaşma tarihleri gibi kendi işlerine odaklanabiliyor.

2.9. Online Filo Kiralama Hizmeti

Online filo kiralama hizmeti ile araç kiralama işlemi sırasında üzerinde durulan sözleşme ve rapor gibi evraklara kolaylıkla ulaşılabiliyor. Şirketler kiraladıkları araçlarla ilgili tüm bilgilere saniyeler içerisinde erişebiliyor. Bu sayede araç kiralama işlemleri daha hızlı gerçekleştirilebiliyor. Tüm dokümanlar tek bir noktada bulunduğu için bu avantaj şirket için kağıt işlerinin yönetim ve takibini de önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

2.10. Olası Riskleri En Aza İndirme Avantajı

Satın alınan araçlar ne yazık ki her geçen gün değer kaybediyor. Bu araçları satıp yeni çıkan modellerle değiştirmek istendiği takdirde değer kaybı şirketlerin bütçesini zor duruma sokabiliyor. Ancak filo kiralama hizmetleriyle şirketinizin kullandığı araç modellerini dilediğiniz zaman yenilemeniz çok kolay. Ayrıca araçların değer kaybının yanı sıra kaza, bakım ve onarım işlemleri gibi meydana gelebilecek beklenmedik masraflar da sözleşme koşullarına göre tamamıyla filo kiralama firmasına ait oluyor.

2.11. Çevre Dostu Şirket İmajı Çizme İmkanı

Ticari araç kiralama firmalarının araç portföyünden şirketiniz için elektrikli ya da hibrit araç modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede işletmenizin çevreye verdiği zararları en aza indirerek şirketinizin sektör ve müşteri nezdindeki imajına yeni bir soluk getirebilirsiniz. Ancak bu noktada geniş bir araç portföyü sunan filo kiralama firmalarına yönelmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu sayede şirketiniz için en uygun araç modellerini güvenle ve rahatlıkla bulabilirsiniz.

Şirketiniz için filo kiralama hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız ticari araç kiralarken dikkat edilecekler listesine mutlaka göz atmalısınız. Bu sayede araç kiralarken hangi koşulları yerine getirmeniz gerektiğini ve filo firmasının size sunduğu imkanları daha net şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra yıllık araç kiralama koşulları da uzun dönem araç kiralayabilmek adına büyük önem taşıyor. Nitekim bu koşulları yerine getirmeyen şirketlerin uzun süreli araç kiralayabilmesi mümkün olmuyor.

Hedef Filo, ticari araç kiralama hizmetleriyle şirketlerin ulaşım sorununu ortadan kaldırırken aylık ve yıllık bütçe hedeflerini tutturmalarına da yardımcı oluyor. Siz de şirketiniz için en iyisini hedefliyorsanız Hedef Filo ticari araç kiralama hizmetlerinden hemen faydalanabilirsiniz!