Araç Filo Kiralama Sektöründe Dijitalleşme: Online Filo Kiralama

Dijitalleşme kavramı, bilhassa da son 20 yıldır tüm sektörlerin odak kelimesi haline gelmiş durumda. Hızlı yaşam ve vakit kaybetmeksizin iş halletme kolaylığı hem tüketicilerin hem de üreticilerin ilgisini çekiyor. Günümüz dünyasında ticari operasyonlarını gerçekleştirmek için teknolojik gelişmelerden faydalanmayan neredeyse hiçbir sektör ve hiçbir firma bulunmuyor. Bu sebeple dijitalleşme, etkili ve verimli bir değişimi ifade ediyor.

Dijitalleşmenin gerçekleştiği alanlardan biri de elbette filo kiralama sektörü. Geçmiş yıllarda fiziki planlamaların ve yüz yüze görüşmelerin zorunlu olduğu filo kiralama sektörü, artık varlığını “online filo kiralama” hizmetleriyle yürütüyor. Online filo kiralama imkanı, araç kiralama hizmetlerini çok daha kolay ve verimli bir yoldan gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

1. Araç Filo Kiralamada Dijitalleşme Etkisi

Yapılan araştırmalar, 2021 yılında küresel araç kiralama pazarının yaklaşık 102,08 milyar dolar değerinde olduğunu ortaya koydu. Kanada ve Hindistan merkezli bir araştırma şirketi olan Precedence Research, bu tutarın 2030 yılına gelindiğinde çok daha yüksek meblağlara ulaşacağını öngörüyor. Bu da araç kiralama sektörüne duyulan ilgiyi ve talebi gözler önüne sermeye yetiyor.

Filo rent a car hizmetine olan talep artarken iş süreçlerini pratik, hızlı ve verimli bir hale getirmek büyük öneme sahip oluyor. Bu da filo kiralama sektöründe dijital adımların atılmasını kaçınılmaz hale getiriyor. Üstelik, online filo kiralama hizmetinin sağladığı kolaylık ve avantajlarla talepleri daha da artırdığı biliniyor. Filo araç kiralamada dijitalleşme hem kiralama yapan şirketlere hem filo firmalarına hem de filo yöneticilerine büyük kolaylıklar sağlıyor.

2. Online Filo Kiralama Trendi ve Sektöre Etkisi Nedir?

Şirketler için filo oto kiralamanın önemi kuşkusuz bir hayli fazla. Özellikle nakitten ve zamandan tasarruf ve 7/24 filo firmasına ulaşım kolaylığı şirketler için son derece önemli bir avantaj oluyor. Online filo kiralamada ise tüm avantajlar çift taraflı olarak ikiye katlanıyor. Online filo kiralama hizmeti ile planlama, görüşme, güncelleme, takip, yönetim ve evrak temini gibi birçok konu dijital bir ekran içerisinden gerçekleştirilebiliyor. Fakat hepsi bu kadar değil!

Filo firmaları fiziki evrakların takibi ve muhafazası konusunda sorun yaşamayı bırakırken, müşteriler için nakitten yanı sıra zamandan da tasarruf mümkün oluyor. Böylece sektördeki işleyiş genel manada hız kazanıyor. Peki, online filo kiralama hizmetinin ve bu bağlamda geliştirilen uygulamaların tüm avantajları neler olabilir?

2.1.Online Filo Kiralama Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

  1. Online filo kiralama hizmeti ile araç kiralama şirketinin sunacağı sözleşme, rapor, önemli belgeler vb. evraklara kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bu sayede zamandan tasarruf etmek mümkün oluyor.
  2. Özel olarak geliştirilen uygulamalar sayesinde şirketler, kiraladıkları araçlarla ilgili verilere tek bir ekrandan ulaşabiliyor. Sürücü performansı, yakıt kullanımı, kolay ve zorlu rotalar ve işletme maliyetleri gibi bilgilere kolaylıkla erişilebiliyor.
  3. Filo yönetimi tek bir dijital merkez üzerinden yürütülebiliyor. Bu da filo yöneticileri ve onlarla iletişimde olan müşteriler için büyük kolaylık sağlıyor. Bu sayede filonun verimliliği de artıyor.
  4. Özel olarak geliştirilen uygulamalar sayesinde sürücüler uzaktan izlenebiliyor. Bu sayede araç sürücülerinin sürüş performanslarında iyileşme görülebiliyor. Herhangi bir kaza ve arıza durumunda uzaktan yardım da gönderilebiliyor.
  5. Aylık ödeme takibi, vergi ödeme tarihleri ve anlaşmalı bakım servisleri gibi birçok özel bilgi kiralama yapan şirketlerin elinin altında bulunuyor. Bu da şirketlerin tüm süreçlerden haberdar olmasını sağlıyor.
  6. Tüm bilgilere kolaylıkla erişebiliyor olmak kiralama yapan şirket ve filo firması arasındaki güven bağını artırıyor.

Hedef Filo, dijital kanalı Hedefnet ile müşterilerinin birçok işlemi tek tıkla gerçekleştirebilmesini mümkün kılıyor. Filonuzla ilgili tüm işlemler zaman ve mekan fark etmeksizin sadece Hedefnet’ten üzerinden yürütülebiliyor. Siz de hemen kiralama teklif formunu doldurabilir ve Hedef Filo’nun avantajlı dünyasına giriş yapabilirsiniz. Daha fazla geç kalmayın!