Büyüyen Şirketler için Ticari Filo Kiralamanın Önemi Nedir?

Şirket faaliyetleri için otomobil satın almak, henüz yeterli sermayeye sahip olmayan küçük firmalar için genellikle pek mümkün olmuyor. Fakat bir yandan ulaşım, taşımacılık ve seyahat ihtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor. Bu noktada ise farklı çözüm alternatifleri ortaya çıkıyor. Filo rent a car şirketleri, bu alanda büyük-küçük tüm firmaların yardımına koşacak bir hizmet sunuyor. Peki, ticari filo kiralama sayesinde sahip olacağınız avantajları hemen şimdi öğrenmeye ne dersiniz?

1. Sermayeniz Yerinde Kalır

Ticari filo kiralama, araç satın almanın ve aracın ek maliyetlerini karşılamanın zorluklarını ortadan kaldıran bir hizmet olarak öne çıkıyor. Bu sayede kasada kalan şirket sermayesi, iş geliştirmek adına yapılan hamleler için yeterli desteğin oluşmasını sağlıyor. Şirketlere ise sadece, bütçeyi doğru yerlerde kullanmak ve verimliliği artırmak adına mevcut ve olası iş süreçlerine odaklanmak kalıyor.

2. En İyi Araçları Kullanırsınız

Son model şirket araçları kullanmak için daha çok uzun yıllar çalışmanız gerektiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Ticari filo kiralama hizmeti sayesinde filo şirketinden kiralayacağınız araçların markası, modeli ve sayısı tamamen sizin isteğinize bağlı olarak belirleniyor. Bu sayede son model en iyi araçlara ulaşmak için ciddi bir harcama yapmaya gerek kalmıyor. Aynı zamanda bu hizmet, büyümekte olan bir şirket için olumlu ve güçlü bir marka imajı yaratmaya da destek oluyor.

3. Kira Tutarınız Değişmez

Filo kiralama hizmetlerinde kira tutarları her ay sabit bir şekilde ödeniyor. Fakat bu hizmet, özellikle ticari araçlara ihtiyaç duyan şirketler için çok daha önemli oluyor. Çünkü ticari araçlar, binek araçlara kıyasla satın alma ve vergi bakımından daha büyük giderlere sahip oluyor. Bunun karşısında ticari filo kiralama hizmeti ise hem bu giderlerden kurtulmayı hem de sabit ve net bir tutarla sınırlı kalarak şirket bütçesini en iyi şekilde yönetebilmeyi sağlıyor.

4. Araç Masrafları Size Ait Olmaz

Ticari filo kiralama ile araca ait olan tüm bakım masrafları, arıza/kaza onarımları, kasko ve trafik sigorta ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi giderler filo firmasına ait oluyor. Bu da şirketler için önemli bir tasarruf kaynağı oluşturarak büyümelerine daha fazla olanak tanıyor.

5. Resmi Süreçlerle Uğraşmak Durumunda Kalmazsınız

Yeni büyümekte olan bir şirket olarak; araç satın alma sürecini takip edecek ve birden fazla aracın sorumluluğu ile ayrı ayrı uğraşacak çalışanlara henüz sahip olmamanız çok doğal. Mevcut ekibinizin bu durumlar ile uğraşması ise ilgilenilmesi gereken asıl şirket meselelerinin sekteye uğramasına neden olabilir. Neyse ki ticari filo kiralama hizmeti, tüm sorumlulukları şirket içi ekiplerin üstünden alarak iş yükünü hafifletmek için var!

Ticari araç kiralama hizmetlerinden faydalanıldığında, yalnızca araçların aylık ödemelerini yapmak ve yakıt ikmallerini sağlamak yeterli oluyor. Bunların dışında kalan tüm sorumluluklar, filo firmasına ait olmasıyla şirketleri rahatlatıyor. Ayrıca her müşteriye özel olarak tahsis edilen filo temsilcileri sayesinde, süreçlere ait tüm bilgiler şirket yetkililerine anlık olarak iletiliyor.

Hedef Filo, her şirkete uygun ödeme seçenekleriyle büyümekte olan işletmelerin en verimli çözüm ortaklarından biri oluyor. Siz de ticari filo kiralama teklif formunu doldurarak Hedef Filo’ya ulaşabilir, şirketinize daha az maliyetle
daha yüksek verim sağlayabilirsiniz!