Ticari Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Standart gider kalemleri ve ek masraflar, küçük ve büyük ölçekli tüm şirketlerin bütçe grafiğini doğrudan etkiliyor. Üstelik günümüzün ekonomik koşulları sebebiyle bu durum, pek çok şirket için zorlayıcı bir sonuç doğurabiliyor. Bunun yanı sıra iş süreçlerinin sorunsuzca yürütülebilmesi için çeşitli masrafların yapılması gerekiyor. Örneğin; ticaretle uğraşan ve haliyle ulaşım-taşımacılık faaliyetlerinde bulunan bir şirketin ticari araç gereksiniminin karşılanması zorunlu oluyor.

Bu noktada ticari araçlara sahip olmak için gereken mali yükü büyük ölçüde ortadan kaldıran ticari araç kiralama hizmeti öne çıkıyor. Küçük, orta ve büyük ölçekli tüm şirketlerin faydalanabileceği bu hizmet, araç satın almaya kıyasla sunduğu avantajlar sayesinde günümüzde pek çok şirket tarafından tercih ediliyor. Ticari araç kiralama hizmeti sayesinde ulaşım ve taşımacılık faaliyetleri görece uygun maliyetlerle yürütülebilirken, zahmetli tüm sorumluluklar da filo şirketine ait oluyor. Öyleyse gelin, ticari araç kiralama için gereken şartların neler olduğuna birlikte göz atalım!

1. Aylık Ticari Araç Kiralama Hizmeti

Ticari araç kiralama hizmeti, şirketlere sermayelerini en ideal şekilde kullanmak için önemli bir fırsat sunuyor. Araç satın almanın maliyetlerinden ve ek masraflarından kiralama hizmeti sayesinde kurtulan şirketler, bütçelerini işlerini geliştirmeye harcayarak büyüme fırsatı elde edebiliyor. Yalnızca nakitten değil, vakitten de tasarruf etmeyi sağlayan ticari araç kiralama hizmeti, kısa dönem ve uzun dönem kiralama olarak iki şekilde sağlanıyor.

Aylık ticari araç kiralama hizmeti, en az 30 gün olmak kaydıyla verilen kiralama modelini oluşturuyor. Uzun dönem ticari araç kiralama hizmeti ise en az 12 ay olmak kaydıyla verilen kiralama hizmetini ifade ediyor. Hedef Filo’nun ana kuruluş olarak verdiği hizmetler arasında sadece uzun dönem kiralama hizmeti bulunuyor.

2. Uzun Dönem Ticari Araç Kiralama

Hedef Filo’da ticari filo kiralama hizmeti 12, 24, 36 ve 48 ay olmak üzere yalnızca kurumsal şirketlere veriyor. Minimum bir yıllık imzalanan kiralama sözleşmesinin sonunda, şirketlerin ihtiyacına göre kiralama süresi uzatılabiliyor. Yine ihtiyaç ve isteğe göre ilk sözleşme de iki, üç veya dört yıllık imzalanabiliyor. Uzun dönem ticari araç kiralama, şirketlere pek çok avantaj sunuyor.

Esnek ödeme seçenekleri ile şirket kazancına uygun ödeme kolaylığı, ihtiyaç duyulan araçların sıfır modellerini yüksek harcama yapmadan kullanabilme imkânı, vergi ödemelerinden muafiyet ve indirim, periyodik bakımların takibi ve ücretsiz bakım fırsatı, her durumda 7/24 ulaşılabilecek bir çözüm ortaklığına sahip olunması bu avantajlardan yalnızca birkaçını oluşturuyor. Ek sözleşmeler ile avantajların sayısı da artırılabiliyor.

3. Uzun Dönem Ticari Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Ticari araçların kullanımı ve kiralaması için binek araçlardan daha farklı şartlara sahip olmak gerekiyor. Peki, bu şartlar nelerdir? Uzun dönem ticari araç kiralama için filo firmasına sunulması gereken belgeler neler olabilir? Ticari araç kiralama şartlarının ilk sırasında K2 belgesine sahip olmak geliyor. K2 belgesi, ticari aracın yalnızca taşımacılıkta kullanılacağını ve ticari maksatlarla taşımacılık faaliyetlerinde yer almayacağını resmî olarak belgeliyor. Bunun yanı sıra ticari araç kiralama için gereken diğer belgeler, şirketin resmî varlığının kanıtlanması için gerekiyor. Ticari araç kiralama hizmeti almak isteyen şirketin filo firmasına ibraz edilmesi gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:

  1. Şirketin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki kaydının fotokopisi
  2. Şirket faaliyet belgesi
  3. Şirket yetkili bulunan kişilerin nüfus cüzdanı fotokopileri
  4. Şirket araçlarını kullanacak kişilerin ehliyet belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile imza sirküleri

3.1. Ticari Araç Kiralama Fiyatları

Ticari araç ve hafif ticari araç kiralama fiyatları, kiralanacak araçların sayısına ve modeline göre değişkenlik gösteriyor. Bunun yanı sıra kiralama süresi ve sözleşmeye dahil edilen ek ürün ve paketler de ticari araç kiralama fiyatlarını etkileyebiliyor. Ticari araç kiralama fiyatlarını öğrenmek için en doğrusu, kiralama hizmeti veren filo firmasına ulaşarak uzun dönem araç kiralama teklifi almak oluyor.

Hedef Filo, uzun dönem ticari araç kiralama hizmeti ile şirket sermayenizi korumaya ve iş süreçlerinizi verimli bir şekilde yürütmeye imkan veriyor. Siz de şirketinize güçlü bir çözüm ortağı arıyorsanız, daha uzağa gitmeyin!