Araç Kiralamada Özel Plaka Çıkartılabilir mi?

Kiralık aracınızı daha tüzel veya kişisel kılmak adına özel plaka talep etme düşünceniz varsa, tercih ettiğiniz filo firmasının bu talebi karşılayıp karşılayamayacağını merak etmeniz çok doğal. Her araç kiralama firmasının ilgili konuda farklı bir politika izlediğini söylemek mümkün. O halde şimdi, Hedef Filo’nun araç kiralamada özel plaka hizmetini daha yakından inceleme zamanı!

1. Özel Plaka Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Özel plaka, kişisel tercihlere bağlı olarak istenen sayı ve harflerin araç plakalarına yansıtılması olarak ifade edilebilir. Eğer araç kiralamada özel plaka talebiniz olursa isim, soyisim, doğum yılı, şehir plaka kodları, işletme baş harfleri ya da tutulan takımın kuruluş yılı gibi farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Söz konusu prosedürde en önemli husus, özel plaka nasıl alınır sorusuna verilecek yanıt oluyor. Burada öncelikle ilgili plakanın özgünlüğünü kontrol etmeniz gerekiyor.
Belirlediğiniz plakanın özgünlüğünü bulunduğunuz il veya ilçedeki Emniyet Müdürlüğüne giderek ya da internet sitesi üzerinden kiralık araçta özel plaka sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Elbette bu işlemi de sizin yerinize Hedef Filo yapabilir. Ardından özel plaka için belirlenmiş bağış miktarının anlaşmalı bir banka aracılığıyla ödenmesi gerekiyor. Yeni plaka için gerekli belgeler noterden alınıp, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına başvurularak basım talebinde bulunuluyor. Böylelikle çok geçmeden yeni plakanızı teslim alıp kullanma imkanınız oluyor. 

2. Özel Plakalar Ne İşe Yarar? Neden Kullanılır?

Bireysel tercihler ya da statü nedeniyle kullanılmak istenilen özel plakalar, araçlara kişisel bir dokunuş yapmayı sağlıyor. Özel plakalar işletme sahibinin önem verdiği harf ve rakamları içerebileceği gibi belirli bir grup ya da organizasyona bağlı olduğunu gösterme veya sadece dikkat çekici bir hava yaratma amacıyla da tercih edilebiliyor. Ancak genele bakıldığında kiralık araçta özel plaka talebi, bireysel tatmin ya da prestij amacıyla tercih ediliyor.

Araç kiralamaya karar verdiyseniz veya hala düşünme aşamasındaysanız, uzun dönem araç kiralama avantajları konulu yazımız da ilginizi çekebilir.

3. Hedef Filo'dan Kiralanan Araçlar için Özel Plaka Çıkarılabilir mi?

Hedef Filo, yukarıda da belirttiğimiz üzere kiralık araç için özel plaka çıkarma işlemini talebe göre yapabiliyor. Müşterilerin istek ve gereksinimleri doğrultusunda özel plaka talepleri alınıyor ve esnek bir yaklaşım benimsenerek ihtiyaçlara karşılık veriliyor. Yapmanız gereken tek şey, bu isteğinizi ister binek isterseniz de ticari araç kiralama işlemleri sırasında ilgili birime iletmek. Ardından dilediğiniz çeşitte özel plaka başvurusu yaparak kiralık aracınızı kişiselleştirilmiş bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

4. Özel Plaka Çıkarma Ücreti Nedir?

Eşsiz anlamlar taşıyan özel plakalar için net bir ücret ifade etmek mümkün olmuyor. Çünkü genellikle ücretler çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kiralık araç için plaka ücreti plakanın özellikleri ve eklenecek harf sayısı gibi çeşitli faktörlere göre belirleniyor. Ve şunu söyleyebiliriz ki, kimseye ait olmayan plakaların ücretleri çoğunlukla daha düşük maliyetlerde karşımıza çıkıyor. Kiralık araçta özel plaka ücret bilgisi için en güncel değerleri Hedef Filo müşteri temsilcileri ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.  

5. Hedef Filo'nun Avantajlı Ürün ve Hizmetleri 

Hedef Filo, müşterilerine sunduğu güvence ve avantajlar sayesinde kurumsal araç kiralama sektöründe ülke çapında öncü bir konumda bulunuyor. Çeşitli hizmetlerle taşımacılık ve ulaşım noktasında tüm şirket operasyonlarını kolaylaştırmayı hedefleyenHedef Filo avantajları, müşteri ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesini sağlıyor. Firmanın öne çıkan ürün ve hizmetlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Araç muayeneleri, HGS işlemleri, periyodik onarımlar, özel plaka başvurusu ve vergi ödemeleri gibi işlemler sizin adınıza yürütülüyor. 
  2. Titizlikle yürütülen filo yönetim hizmetiyle, filo operasyonlarınız en iyi şekilde optimize ediliyor.
  3. Firma bünyesindeki profesyonel ekipler, araç kiralama sürecinde gereken tüm desteği yedi gün 24 saat boyunca sunuyor. Böylece sorunsuz bir kiralama süreci deneyimlemeniz mümkün oluyor.

Kiralık araçta özel plaka seçeneğini değerlendiriyorsanız Hedef Filo ile iletişime geçin ve esnek kiralama seçenekleriyle birlikte özel plakanızı da hemen şimdi seçin!