Lojistik Firmalarında Araç Kiralama İhtiyacı ve Çözümler

Yük taşımacılığı, yani lojistik alanında faaliyet gösteren firmalar, bilindiği üzere tüm şirket operasyonlarını ulaştırma ve teslimat odaklı olarak yürütüyor. Dolayısıyla bu şirketlerdeki araç ihtiyaçları neredeyse tüm reel sektör firmalarından daha fazla oluyor. Ancak lojistik firmalarında toplam araç adedi kadar önemli bir husus daha bulunuyor. O da elbette, şirket bünyesindeki tüm araçların operasyon içerisindeki rollerini ve yasal prosedürlerini en doğru şekilde yönetmek. Bu noktada ise devreye, bu işi tüm profesyonelliğiyle üstlenen büyük çaplı filo şirketleri giriyor. İşte tam da bu nedenle lojistik firmaları, özellikle de lider filo şirketlerinin en büyük müşterileri arasında yer alıyor.

Lojistik firmalarının araç kiralama ihtiyaçları ve filo firmalarından aldıkları hizmetler, yazımızın devamında tüm detaylarıyla sizi bekliyor!

1. İki Ayrılmaz Partner: Filo Firmaları ve Lojistik Şirketleri

Lojistik firmalarına araç kiralamak pek çok filo kiralama şirketi için hem yüklü bir iş hem de büyük bir gelir kaynağı oluyor. Çünkü lojistik firmaları, nedenini yukarıda da açıkladığımız gibi filo kiralama ihtiyacı için genellikle tek seferde ve yüklü sayıda araç talebinde bulunuyor. Bununla doğru orantılı olarak, filo firmalarının sektör bazlı kazanç grafiğindeki en yüksek paylar da lojistik şirketlerine ait oluyor.
Filo şirketlerinin cirolarında farklı sektörlerdeki müşterilerin oranına değinmişken, lojistik firmalarının bu alandaki payını biraz daha detaylandırmakta fayda var. Nitekim lojistik firmaları filo şirketlerinden sadece operasyonel araç kiralama hizmeti almakla kalmıyor. Bu firmalar, ulaştırma ve teslimat operasyonlarını çok büyük çapta yürüttükleri için filo şirketlerinden aynı zamanda pek çok ek hizmet de talep ediyor. Dolayısıyla bir filo şirketinin, lojistik firmalarına araç kiralamak için filo kiralama şartları ve organizasyonel yapısını en iyi şekilde geliştirmiş olması gerekiyor.

2. Lojistik Şirketlerinin En Çok İhtiyaç Duyduğu Filo Kiralama Çözümleri

Bir üst başlıkta, lojistik firmalarının filo şirketlerinden araç temini dışında ek hizmetler de talep ettiğinden bahsetmiştik. Peki, bu hizmetler -daha farklı bir ifadeyle belirtecek olursak, lojistik firmalarının işini kolaylaştıran filo kiralama çözümleri- sizce neler olabilir? Bakalım, lojistik firmaları için aşağıda sıraladığımız başlıca filo kiralama hizmetlerinden kaçı aklınıza bile gelmeyecekti!

  1. Sözleşme öncesi ve filo yönetim süreçleri için danışmanlık hizmetleri
  2. Aylık faturalar için planlı ödeme esnekliği
  3. Araç KDV-ÖTV-MTV takibi ve ödemeleri
  4. Periyodik bakım işlemlerinin takibi
  5. Yol yardım yönlendirme hizmeti
  6. Anlaşmalı servis ağı desteği
  7. Web ve mobil üzerinden 7/24 online filo takibi
  8. Logo giydirme ve sökme
  9. İl bazlı ve özel plaka temini
  10. Araçlara ek donanım kurulumu ve/veya yerleşimi
  11. HGS/TPC başvuruları
  12. Lastik değişim ve saklama hizmetleri
  13. Yurt dışına çıkış için evrak başvuruları
  14. Ek sigortalama hizmetleri
  15. İkame araç temini

Yukarıdaki ek hizmetlerin dışında, lojistik firmalarının filo şirketlerinden talep edebileceği bazı ek ürün paketleri de bulunuyor. Bu ürün paketleri kaza/hasar durumları, kilometre aşımı veya erken iade taleplerinde lojistik firmalarına avantaj sunmasının beraberinde yakıt yönetim sistemi kurulumu, trafik cezası takibi ve ödemeleri, filo yönetimi otomasyonu ve hatta ikinci el araç satışında sorumluluk devri gibi çok çeşitli filo kiralama seçenekleri de sunuyor. Bu hizmetler arasında ayrıca teslimat-iade, lastik değişimi, periyodik bakım ve muayene randevuları gibi işlemler için özel vale servisleri de bulunuyor.

3. Lojistik Firmalarının Filo Şirketlerinden En Çok Talep Ettiği Araçlar

Lojistik firmaları için araç kiralama hizmetlerinin önemine ve filo firmalarının sunduğu başlıca ek hizmetlere şu an yeterince hakim olduğunuzu düşünüyoruz. Sektöre göre araç seçimi konumuza istinaden şimdi de sıra, karayolu taşımacılığında filo şirketlerinin lojistik firmalarına en çok kiraladığı araç türlerine geliyor! Tahmin edilebileceği üzere,  binek araç kiralama hizmeti bu sektördeki firmalar tarafından pek rağbet görmüyor ve taleplerin pek çoğu ticari araç kiralama özelinde oluyor.

Artık omuzlarınızda sadece yük değil, Hedef Filo’nun destek eli de var! Hedef Filo, lojistik firmalarının hafif ticari araç ihtiyaçları için istenen tüm marka ve modelleri ayrıcalıklı ek hizmetler ve esnek ödeme seçenekleriyle sunuyor. Hadi, firmanızın başarı hikayesinde yepyeni bir sayfa açmak için siz de Hedef Filo’yu tercih edin!