Şirketime Uygun Filo Kiralama Seçenekleri Nelerdir?

Şirket aracı kiralamanın getirileri satın almaya kıyasla bir hayli fazla. Şirketlerin yasal yükümlülüklerini hafifletmesi, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlaması, servis ve vale olanakları gibi hayatı kolaylaştıran hizmetler sunması filo kiralama işlemlerini avantajlı hale getiriyor. 20 yılı aşkın süredir sektörde kazandığı tecrübesiyle Hedef Filo, müşterilerine ihtiyaçları ve bütçeleri doğrultusunda farklı kapsamlarda uzun dönem ve operasyonel filo kiralama hizmetleri sunuyor. Peki, filo sektöründe karşılaşabileceğiniz tüm kiralama seçeneklerini öğrenmeye hazır mısınız?

1. Filo Kiralama Seçenekleri Nelerdir?

Filo kiralama seçenekleri “kiralama süresi” ve “kiralama modeli” üzerinden çeşitleniyor. Kiralama süresi olarak “uzun dönem” ve “kısa dönem”, kiralama modeli olarak ise “operasyonel kiralama” ve “finansal kiralama” olmak üzere toplam dört farklı seçenek bulunuyor.
Hedef Filo’da şirket, kurum ve kuruluşlara sadece operasyonel olarak uzun dönem kiralama yapma seçeneği sunuluyor. Firmanın hizmet modelleri arasında kısa dönem kiralama ve finansal kiralama seçenekleri bulunmuyor. Bu doğrultuda Hedef Filo, müşterilerinin uzun vadeli bir çözüm ortağı olup her dönem en yeni araç modellerini kullanabilmelerini hedefliyor.

1.1. Uzun Dönem Araç Kiralama

Uzun dönem araç kiralama hizmetinde araçlar en az 12, en fazla 48 aylığına kiralanıyor. Araçlar bir yılı aşkın süre boyunca aynı şirket tarafından kullanılacağı için bu hizmette pek çok filo kiralama şirketi, müşterilerine sıfır araç teslimi yapıyor. İlk etapta müşterin ihtiyaçları ve istediği araç modelleri belirleniyor. Talebe göre araçlar önce filo firması tarafından satın alınıyor ve tüm resmi kayıt ile yasal prosedürleri tamamlandıktan sonra müşteriye teslim ediliyor.
Uzun dönem araç kiralama hizmetinde aylık kira bedelleri uzun vadeye yayıldığı için şirketlerin kazanç grafiğine göre ödeme seçeneklerinde esneklik de sağlanıyor. Ayrıca her bir şirkete belirli bir filo yöneticisi atanıyor. Filo yöneticisi sorumlu olduğu şirketin iş modelini, çalışma saatlerini ve tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak özelleştirilmiş bir hizmet sunuyor. Araçların tüm vergi, sigorta, kasko, bakım ve hasar/kaza işlemleri filo yöneticisi tarafından yakın takipte tutuluyor. Böylece şirketler ulaşım alanında her yönden değerli bir çözüm ortağı kazanmış oluyor.

1.2. Operasyonel Kiralama

Operasyonel kiralama modelinde şirketler, kullandıkları araçları kira sözleşmesinin bitiminde filo şirketine teslim ediyor. Klasik kiralama yöntemini ifade eden bu modelde, şirketler araçları sözleşme süresi boyunca kullanıp sonrasında yeni araç kiralayabiliyor. Operasyonel kiralamada 48 aylık süre tamamlandığında filo firması sözleşmeyi uzatmak yerine sonlandırıyor. Dört yılını dolduran araçlar geri teslim alınarak filo firması tarafından satılıyor. Kiracı şirketin tekrar doğan araç ihtiyacı ise yine sıfır model bir taşıtla karşılanıyor.
Operasyonel kiralamanın bu adı almasının nedeni, şirketlerin araçları belirli süreliğine kullanmak üzere kiralamaları oluyor. Yani şirket kiraladığı aracın veya araçların tam yetkili kullanıcısı olmakla birlikte, bunların yasal uyumluluk süreçleri ve belgelendirilmesi gereken rutin işlemlerine yönelik herhangi bir sorumluluk sahibi olmuyor. Bu da şirketlere zaman ve iş gücü anlamında önemli bir kolaylık sağlıyor.
Peki, Hedef Filo’nun operasyonel kiralama alanında bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi sizce ne olabilir? Hadi inceleyelim:

  1. Hedef Filo operasyonel kiralamada şirketiniz için en uygun aracı seçmenize yardımcı olacak danışmanlarıyla rotanızı belirliyor.
  2. Hedef Filo’nun operasyonel kiralama seçeneğiyle araçlarınız dilerseniz bulunduğunuz ilin plaka kodlarına sahip oluyor. Araçlar için 34, 35, 06 ve 16 plaka seçimi yapılabiliyor.
  3. Operasyonel kiralama seçeneğinde araçlarınızın bakım işlemleri Hedef Filo ile anlaşmalı özel servisler tarafından gerçekleştiriliyor.
  4. Aracınızın arızalanması durumunda Hedef Filo’nun anlaşmalı servisleri ve çekicileriyle bu sorunları aşmanız mümkün oluyor. Ödeme işlemlerini de sözleşme kapsamında Hedef Filo üstleniyor.
  5. Aracınızın kira süresi dahilindeki olası hasar/kaza işlemleri, sözleşme şartlarına bağlı olarak Hedef Filo’nun anlaşmalı olduğu servislerde yapılıyor.
  6. Hedef Filo operasyonel kiralamada müşterilerine araçlar serviste olduğu süre boyunca ikame araç sağlayabiliyor.
  7. Hedef Filo sözleşmede yer alan kilometre kadar yol alındığı takdirde araçların lastik değişimini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Yine kışlık ve yazlık lastik değişimi de bu kapsamda yapılabiliyor.
  8. Araçların servise gitme işlemleri ve servis dönüşü şirketinize ulaştırılmaları Hedef Filo valeleri tarafından yapılıyor.
  9. Hedef Filo’nun sunduğu operasyonel kiralama hizmetinde araçların yasal ve vergisel işlemleri Hedef Filo’nun filo yöneticileri tarafından takip ediliyor.

2. Uzun Dönem Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

  1. Uzun dönem araç kiralama şirketlerin en az bir yıllık araç kiralama ihtiyacını karşılıyor. Bu noktada filo kiralama şirketlerinin yıllık araç kiralama koşulları yol gösterici oluyor.
  2. Uzun dönem kiralamada şirketlerin yeni personel istihdam etmelerine gerek kalmıyor. İstendiği takdirde Hedef Filo’nun filo yöneticileri müşterilere bu kapsamda hizmet sunabiliyor.
  3. Bu hizmet ile şirketler araç alımı, bakımı ve servisi gibi ek maliyet oluşturacak kalemlerden kurtuluyor.
  4. Uzun dönem kiralamada şirketiniz araçların kasko, sigorta ve vergi gibi yükümlülüklerini takip etmek zorunda kalmıyor. Hedef Filo tarafından gerçekleştirilen bu işlemler, zamandan ve maliyetten tasarruf etmeyi sağlıyor.

3. Operasyonel Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

  1. Hedef Filo’nun sunduğu model olan operasyonel kiralamada şirketler talep ettikleri takdirde araç iadesi güvencesinden faydalanabiliyor.
  2. Hedef Filo’nun operasyonel kiralama hizmeti ile kiralama faturasındaki KDV’yi indirim konusu yapabilmek mümkün oluyor.
  3. Operasyonel kiralama hizmeti ile geniş bir yelpazede araç marka ve modeline ulaşmanız sağlınıyor. Ayrıca dilerseniz plakaları il bazında da seçebilirsiniz.
  4. Operasyonel kiralama hizmeti ile hasar, kaza ve bakım gibi süreçlerde destek alabilmeniz mümkün oluyor. Bu destek şirketinize hem zaman kazandırıyor hem de mali yükü hafifletiyor.
  5. Operasyonel kiralama hizmetinde müşteriler gerek olduğu takdirde ikame araç temin edilebiliyor.
  6. Bu kiralama hizmetini alarak yasal süreçlerin takibini de Hedef Filo’ya bırakmak mümkün. Örneğin; kasko, trafik sigortası ve MTV Hedef Filo tarafından takip ediliyor ve ödeniyor.

Şirketinizin 12 ay ve üstü operasyonel kiralamanın ayrıcalıklarından yararlanması için Hedef Filo’ya gelin! Hedef Filo, tecrübeli danışmanları ve sektörel donanımıyla yol boyu yanınızda!