Filo Kiralama Şirketi Seçerken Önemli 6 Nokta

Filo kiralama hizmeti, ulaşım ve taşımacılık faaliyetleri yürüten küçük ve büyük ölçekli tüm şirketler için alternatif bir hizmet sunuyor. İş süreçlerini kolaylaştırırken şirket sermayesini de korumaya katkıda bulunan bu hizmet, esasında tüm avantajlarını iyi bir filo firmasından alındığı takdirde tam anlamıyla sağlayabiliyor.

Aksi takdirde araç satın alma maliyetlerinden kurtulurken, farklı alanlardaki mağduriyetlerle maddi olarak zarara girilebiliyor. Bu sebeple filo kiralama hizmeti almak için çözüm odaklı ve profesyonel bir filo firması seçmek büyük bir önem arz ediyor. Peki, filo kiralama şirketi seçerken tam olarak hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Gelin, birlikte inceleyelim!

1. Yeterli Deneyime Sahip mi?

Filo firmasının yeterli deneyime sahip olması, kiralama sürecinin profesyonel bir şekilde ilerleyip ilerleyemeyeceği noktasında fikir verebiliyor. Sektördeki varlığını uzun yıllardır koruyan bir filo şirketi, kullanıcılarına etkili bir destek sunarak kiralama hizmetini en verimli şekilde almaya yardımcı olabiliyor.

2. Etkili Bir Çözüm Ortaklığı Sunuyor mu?

Kiralama sözleşmesi yapmadan önce filo firmasından, kiralama süresi içerisinde meydana gelebilecek kaza, hasar ve arıza gibi durumlarda destek sunup sunmadığını öğrenmek büyük önem taşıyor. Örneğin; bir kaza durumunda şirketinize atanan filo temsilcilerine 7/24 ulaşma imkanınız olacak mı? Filo temsilcileri, kaza yaptığınız konuma çekici ve servis yönlendirerek süreci kolaylaştıracak mı?

Daha da önemlisi, kiralanan araçlar kullanılamayacak duruma gelirse filo firmasından iş süreçlerinizi aksatmamak adına yeni araç temini yapılabilecek mi? Tüm bu sorular, filo firması ile kuracağınız ortaklığın nasıl ilerleyebileceğini görmek adına son derece önemli!

3. Araç Portföyünde İhtiyacınıza Uygun Araçlar Bulunuyor mu?

Pek çok araç kiralama firması, çoğunlukla zengin bir filo ağına sahip oluyor. Fakat her koşulda, öncelikli olarak kiralama hizmeti alacak şirketin ihtiyaçlarını belirlemesi gerekiyor. Örneğin; işlerinizi yürütmek için binek araçlara mı yoksa ticari araçlara mı gereksinim duyuyorsunuz? Hangi araç markasından seçim yapmak istiyorsunuz? Peki, bu araçlardan toplam kaç adet kiralamayı düşünüyorsunuz? Bu soruları yanıtladıktan sonra, seçtiğiniz filo firmasının istek ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilmesi gerekiyor.

4. Ödeme Koşulları Size Uygun mu?

Bilindiği üzere araç kiralama, satın almaya kıyasla daha az maliyetli bir seçenek sunuyor. Fakat şirket bütçesinin verimli şekilde kullanılabilmesi için kiralama hizmetinin de uygun ödeme seçenekleriyle alınması büyük avantaj sağlıyor. Bu sayede şirketler, nakit kaynaklarını koruyarak farklı alanlara yatırım yapabilmekle birlikte, araç ihtiyacını da bütçesini zorlamadan karşılayabiliyor. Bu sebeple size en uygun filo şirketini seçerken, firmanın kazanç grafiğinize uygun ödeme imkanları sunup sunmadığını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

5. Ek Masrafları Üstleniyor mu?

Araç satın alımı sonrasında, beraberinde gelecek tüm ek masraflar tarafınıza ait oluyor. Kiralama hizmetinde ise araçlar filo firmasına ait olduğu için araç bakım masrafları, kasko ve sigorta ödemeleri ve araçla ilgili ortaya çıkabilecek kullanıcı hatasından kaynaklanmayan farklı masraflar, filo firması tarafından üstleniliyor. Fakat bu, her filo firması için geçerli bir hizmet olmayabiliyor. Bu nedenle seçtiğiniz filo şirketinin sizi ek masraflardan muaf tutup tutmayacağını kiralama öncesinde mutlaka öğrenmeniz gerekiyor.

6. Anlaşmalı Servis Ağına Sahip mi?

Uzun dönem araç kiralama hizmeti sunan pek çok filo şirketi, şehir veya ülke genelindeki anlaşmalı servis noktaları üzerinden araçlarla ilgili çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesine imkan tanıyor. Bunlar arasında mevsimlik lastik değişimleri, araç bakımı ve arıza onarımı gibi işlemler bulunuyor. Bu sebeple seçeceğiniz filo şirketinin anlaşmalı bir servis ağına sahip olup olmadığını öğrenmek de büyük önem taşıyor.

Hedef Filo, araç kiralama söz konusu olduğunda şirketinize avantaj sağlama noktasında en güçlü seçenekler arasında yer alıyor. Siz de Hedef Filo’nun filo kiralama avantajlarından yararlanmak isterseniz, kiralama teklif formunu doldurarak portföy yöneticilerimizle görüşebilirsiniz!