Filo Kiralama Şartları (Koşulları) Nelerdir?

Filo kiralama hizmeti sayesinde araç satın alınması durumunda ortaya çıkabilecek bakım işlemleri, vergi-kasko-sigorta ödemeleri veya araç yenileme süreçlerine dair işlerin yürütülmesinde kayda değer bir avantaj sağlanıyor. Şirket bütçesini doğrudan etkileyen ve ciddi yatırım maliyeti gerektiren ulaşım maliyetleri, filo kiralama sayesinde daha efektif ve verimli şekilde yönetilebiliyor. Bu hizmette kurumsal araç kiralama şirketi tarafından yürütülen planlama süreçleri, işletmelerin iş yükünü azaltarak uzun ve kısa vadeli hedeflerine ulaşmalarını destekliyor.
Şirket sermayesini korumanın yanı sıra filo kiralama şirketleri tarafından sunulan esnek ödeme seçenekleri de senelik araç kiralamada önemli noktalar arasında öne çıkıyor. Şirketlerin takip sorumluluğunu üstlenen ve mali olarak avantaj sağlayan filo kiralama hizmetinin bu nedenle gerek globalde gerekse de ülkemizde düzenli büyüme trendini sürdürmesi bekleniyor. Bu yazımızda sizler için “Türkiye’de filo kiralama koşulları nelerdir?” sorusunu yanıtlıyor olacağız. Haydi, başlayalım!

1. Kısa Dönem Filo Kiralama Hizmeti

Filo kiralama hizmeti, zaman ve maliyet noktalarında yukarıda bahsettiğimiz gibi pek çok avantaj sağlıyor. Bu hizmet şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda uzun ve kısa dönem olmak üzere iki farklı şekilde sağlanıyor. Bir aydan 12 aya kadar olan filo kiralama işlemleri kısa dönem filo kiralama olarak adlandırılıyor. Şirketleri birkaç hafta veya aylık işler için araç satın alma maliyetinden kurtaran kısa dönem araç kiralama hizmetinde araçların tüm işlem ve sorumlulukları filo kiralama şirketine ait oluyor. Araçların onarım ve bakım işlemlerinde Türkiye genelindeki anlaşmalı servislerden destek alınıyor.
Uzun dönem filo kiralamanın bazı ek olanakları bulunmakla birlikte kısa dönem araç kiralama hizmeti de şirket imajı ve ekonomisi açısından avantajlı bir tercih olarak öne çıkıyor. En az 12 ay olmak kaydıyla alınan uzun dönem filo kiralama hizmetiyle, şirketler kiraladıkları sıfır model araçları yıllar boyunca kendi araçları gibi kullanabiliyor. Sektöründe öncü rol üstlenen Hedef Filo’nun yalnızca uzun dönem filo kiralama hizmeti bulunuyor.

2. Uzun Dönem Filo Kiralama Hizmeti

Kurumsal şirketlere özel olarak sunulan uzun dönem filo kiralama hizmeti 12, 24, 36 ve 48 ay seçenekleriyle çeşitleniyor. 12, 24, 36 ay araç kiralama şartları arasında bir farklılık bulunmuyor. Bu doğrultuda kiralama süresi, şirketlerin istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Filo ve ticari araç kiralama şartları uygun şekilde karşılanarak, en az bir yıl süre zarfında geçerli olacak şekilde uzun dönem filo kiralama hizmeti alınabiliyor.
İmzalanan uzun dönem araç kiralama sözleşmesinin geçerlilik süresi dolduğunda ihtiyaçlar doğrultusunda sözleşmelerin süresi uzatılabiliyor. Ancak bir araç en fazla 48 ay kullanılabiliyor. Şirket bütçesine uygun olarak yapılan ödeme planları, aklınıza takılan tüm detayları 7/24 danışabileceğiniz müşteri hizmetleri ve size özel bir portföy yöneticisi avantajları ile öne çıkan Hedef Filo’nun uzun dönem araç kiralama hizmetinden faydalanabilmek için bazı gerekliliklerin karşılanması gerekiyor.

3. Uzun Dönem Filo Kiralama Hizmeti Şartları Nelerdir?

Uzun dönem filo kiralama hizmetinden faydalanabilmek için ilk adım olarak şirketlerin ticari varlıklarını kanıtlayan bilgi ve belgeleri kiralama şirketi ile paylaşması gerekiyor. Filo kiralama firmasının incelemeleri sonucunda ilgili şirketin istek ve ihtiyaçlarına özel olarak önerilen filo kiralama teklifi doğrultusunda hazırlanan kiralama sözleşmesi imzalanarak araç teslim işlemlerine başlanıyor. Peki, filo kiralama firmasına hangi belgelerin iletilmesi gerekiyor? Hadi inceleyelim:

3.1. Filo Kiralama Hizmeti için Gerekli Belgeler

  1. Şirkete ait Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi fotokopisi
  2. Faaliyet belgesi
  3. Şirket yetkililerine ait nüfus cüzdanı fotokopileri
  4. Kiralanan araçları kullanacak kişilere ait nüfus cüzdanı ve ehliyet belgesi fotokopileri ve imza sirküleri

Not: Ticari araç kiralamak isteyen şirketler için bunlara ek olarak K2 belgesinin de iletilmesi bekleniyor.

Hedef Filo, uzman portföy yöneticileri ile filo kiralama hizmeti hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt veriyor. Çözüm ortaklarına sunduğu ayrıcalıklarla dikkat çeken Hedef Filo’nun size özel fırsat ve ayrıcalıklarını hemen keşfetmeyi unutmayın!