Senelik Araç Kiralamada Neler Önemli?

Küçük ya da büyük ölçekli fark etmeksizin her şirket, gelir dengesine bağlı olarak belli bir gider kalemine sahip oluyor. Özellikle işleyişinde ulaşım faaliyetleri esas olan şirketlerde araç ihtiyacı, bütçe konusunda en çok zorlanılan konuların başında geliyor. Araç satın alımı ve devamında harcanan maliyetler ise bütçe planlamalarının umulduğundan daha fazla sekteye uğramasına neden olabiliyor.

Hem maliyet hem de iş planı bakımından büyük kolaylık sağlayan araç kiralama hizmeti, bu noktada şirketlerin imdadına yetişiyor. Şirketlerin filo firmalarından yıllık sözleşmeler kapsamında aldığı araç kiralama hizmetleri ise “senelik araç kiralama” olarak adlandırılıyor. Peki, senelik araba kiralamak için gereken belgeleri ve bu hizmetin sağladığı avantajları detaylı olarak öğrenmeye ne dersiniz?

1. Senelik Araç Kiralama Nedir?

Senelik araç kiralama, genellikle şirketlerin yararlandığı bir araç kiralama hizmeti olarak öne çıkıyor. Filo firması ve şirket arasında en az 12 ay olmak üzere yapılan kiralamalar, senelik/yıllık araç kiralama hizmeti olarak şirketlere pek çok yönden avantaj sağlıyor.

Senelik araç kiralama hizmeti yalnızca bir yıllık anlaşmaları kapsamıyor. “2 senelik (24 ay) araç kiralama”, “3 senelik (36 ay) araç kiralama” ve “4 senelik (48 ay) araç kiralama” hizmetleri de şirketlerin en çok yararlandığı uzun dönem kiralama hizmetlerini oluşturuyor. O halde artık, senelik araç kiralama için şirketlerin hangi belgeleri temin etmesi gerektiğini de öğrenme zamanı!

2. Senelik Araç Kiralarken Neler Gerekli?

Şirketlerin senelik araç kiralama hizmeti alabilmesi için filo firmasına sunması gereken bazı belgeler bulunuyor. Bu belgeler, özetle şirketin resmî varlığını filo şirketine kanıtlamak için gerekiyor. Şirketlerin kiralama işlemi için temin etmesi gereken belgeler ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Şirketin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde bulunan kaydının fotokopisi
  2. Şirket faaliyetini gösteren belge
  3. Şirkette yetki sahibi olan kişilerin nüfus cüzdanı fotokopileri
  4. Araçları kullanacak kişilerin nüfus cüzdanı ve ehliyet belgesi fotokopileri, yetki sahibi olduğunu gösterecek imza sirküleri
  5. Ticari araç kiralanacaksa K2 belgesi

2.1. Yıllık Kiralık Araç Avantajları

Yıllık araç kiralamanın en büyük avantajı, şirket bütçesinden araç satın alma maliyetlerini çıkarması! Bir anda yüklü ödemeler yapmak yerine şirket bütçesine uygun aylık taksitlendirmelerle araç temin edebilmek ve verimli bir nakit yönetimi planlayabilmek, şirketlerin bu konudaki en önemli kazanımlarından oluyor.
Bunun yanı sıra yıllık araç kiralamada taşıtların vergi, sigorta, kasko ve bakım maliyetleri de tamamen filo firmasına ait oluyor. Aynı zamanda 7/24 destek, kaza ve arıza durumlarında yeni araç temini ve ihtiyaca göre araç yenileme kolaylığı gibi birçok avantaj, yıllık araç kiralamayı şirketler için eşsiz bir hizmet haline getiriyor.

2.2. Senelik Araç Kiralama Fiyatları

Senelik araç kiralama fiyatları kiralanan araçların sayısı, modeli, yararlanılan hizmet ve avantajların neler olduğu gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişim gösteriyor. Hedef Filo ise esnek ödeme seçenekleriyle şirketlerin bütçesine en uygun ödeme planını uygulamaya yardımcı oluyor. Bu sayede şirketler, bütçeleri ve kâr oranları zarar görmeden yıllık kiralık araç hizmetinden gönül rahatlığıyla yararlanabiliyor.

Hedef Filo’nun şirket bütçenize uygun ödeme planı seçenekleriyle, bütçenizi ve iş süreçlerindeki veriminizi artırabilirsiniz. Bunun için siz de hemen Hedef Filo kiralama teklif formunu doldurarak portföy yöneticilerimiz ile iletişime geçin ve ilk adımınızı atın!