Uzun Vadeli Ticari Araç Kiralamanın KOBİ'lere Getirdiği Esneklikler

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ’ler), hızla değişen pazar koşullarına adapte olabilmek ve sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izleyebilmek için finansal kaynaklarını son derece planlı kullanmak zorunda. Nitekim kötü sürprizler ve ek masraflar KOBİ'lerin bütçesini zorlayabiliyor ve hatta en ufak bir beklenmedik gider dahi zarara yol açabiliyor. İşte, tam da bu noktada şirketler uzun vadeli ticari araç kiralamanın sunduğu esnekliklere ihtiyaç duyuyor. Hadi gelin, uzun vadeli ticari araç kiralamanın KOBİ’lere getirdiği esnekliklere bir göz atalım!

1. Mali Planlama Esnekliği

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ekonomik belirsizliklerin ve dalgalanmaların hakim olduğu bir ortamda ayakta kalabilmeleri için sağlam bir mali plana ihtiyaçları oluyor. Uzun vadeli ticari araç kiralama, KOBİ'lerin finansal planlama süreçlerini kolaylaştırmaya katkı sağlıyor. Kurumsal filo kiralama ile KOBİ'ler her ay düzensiz olarak değişen araç masraflarıyla uğraşmak yerine sabit ödemelerle bütçelerini en baştan planlayabiliyor. Bu sayede işletmelerin gelecekteki nakit akışları daha öngörülebilir oluyor. Bu da aylık ve yıllık bütçe planlamalarını büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

2. Serbest Sermaye Akışı Esnekliği

Diğer tüm şirketler gibi KOBİ'lerin de büyüme ve gelişme stratejilerini uygulayabilmeleri için finansal kaynaklarını doğru ve planlı bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Fakat araç sahibi olmanın getirdiği yüksek ölçekli maliyetler, işletmelerin bu stratejilere odaklanmasını ve büyüme planlarını uygulamaya geçirme hedeflerini sekteye uğratabiliyor. Uzun vadeli operasyonel ticari araç kiralama, bu zorlukları ortadan kaldırma ve işletmelere sermaye akışını serbest bırakma fırsatı sunması bakımından en makul seçeneklerden biri oluyor.

3. Operasyonel Esneklik

Küresel pazardaki işleyiş son hızla değişirken KOBİ'ler de operasyonel esnekliğe ihtiyaç duyuyor. Uzun vadeli ticari araç kiralama hizmeti ise işletmelere operasyonel esneklik imkanı sunuyor. Örneğin; iş hacminde mevsimsel değişiklikler meydana geldiyse ya da şirket aniden artan taleplerle başa çıkmakta zorlanıyorsa kurumsal araç kiralama şirketi ile bu sorunları geride bırakmak mümkün oluyor. Nitekim KOBİ'ler, filo firması ile yapacakları sözleşmenin koşulları dahilinde araç sayısını diledikleri zaman değiştirebiliyor.

4. Bakım ve Onarım Esnekliği

Satın alınan araçların bakımı, onarımı, sigortası ve kaskosu KOBİ'ler için zorlayıcı olabiliyor. Uzun vadeli ticari araç kiralamayla KOBİ'lerin üzerindeki bu yük de hafifliyor. Çünkü ticari araç kiralama şartları içerisinde aracın bakımı, onarımı ve sigortası da yer alıyor. Bu da KOBİ'leri araçların bakım ve onarım işlemleriyle uğraşmaktan kurtarıyor. Böylelikle şirketler yalnızca operasyonel verimliliklerini artırmaya ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmaya odaklanabiliyor.

5. Teknolojik Güncellemelere Erişim Esnekliği

Ticari filo kiralamanın önemi arasında gösterilen bir diğer madde de teknolojik yeniliklere erişim imkanlarının çeşitliliği. Teknolojik ilerlemeler şirketlerin pazar içindeki konumunu koruması ve sürdürülebilir bir büyüme ivmesi yakalaması için büyük önem taşıyor. Uzun vadeli ticari araç kiralama hizmeti sayesinde işletmeler hem yeni ve teknolojik açıdan gelişmiş araçlara hem de uçtan uca dijital filo yönetimi olanaklarına daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bununla birlikte sektördeki konumunu da güçlendiriyor.

6. Vergi Esnekliği

Ticari araç kiralamayla mali yükümlülüğün azaltılması KOBİ'lerin nakit akışını ve finansal esnekliğini artırmasında önemli bir rol üstleniyor. Uzun vadeli araç kiralamayla şirketler yüklü vergi ödemelerinden kurtuluyor. Hem araç satın alımı sırasında hem de yıl içinde düzenli olarak ödenmesi gereken vergiler filo kiralama firması tarafından karşılanıyor. KOBİ'ler yalnızca araç kiralama vergisi ödemekle yükümlü tutuluyor. Bu sayede işletmelerin vergi yükü de azalıyor.

7. Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Seçeneklere Ulaşım Esnekliği

Ticari araç kiralarken dikkat edilecekler arasında filo kiralama firmasının araç portföyü de bulunuyor. Nitekim uzun vadeli araç kiralama hizmetiyle şirketler çevre dostu ve sürdürülebilir araçlara erişim imkanına da sahip olmak istiyor. Böylece işletmeler çevreye verdikleri zararı azaltırken sürdürülebilir bir iş modeli benimsemeye doğru ilk adımı da atmış oluyor. Geniş bir araç portföyü sunan filo kiralama firmalarıyla çalışarak hafif ticari araç modelleri arasından elektrikli ya da hibrit otomobil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

8. Olası Riskleri En Aza İndirgeme İmkanı

Araç sahibi olmanın getirdiği pek çok farklı risk unsuru bulunuyor. Aracın herhangi bir parçasında arıza meydana geldiğinde, araç yolda kaldığında ya da bir onarım ve bakım işlemi gerektiğinde tüm masraflar ticari araç kiralama şirketi tarafından karşılanıyor. Bu sayede işletmeler beklenmedik masraflarla karşı karşıya kalma riskini en aza indirebiliyor. Bu durum da KOBİ bütçelerinin aylık ve yıllık plana sadık kalmasına yardımcı oluyor.

9. Araç Seçme Esnekliği

Uzun vadeli ticari araç kiralama hizmeti KOBİ'lere geniş bir araç yelpazesi ve farklı otomobil modellerini deneme fırsatı sunuyor. Bu sayede işletmeler ihtiyaçlarına en uygun aracı seçerek operasyonel verimliliği artırmanın yanı sıra dilediği zaman araç yenileme esnekliğine de sahip oluyor. Araç satın almaya kıyasla çok daha kolay bir şekilde araçlarını yenileyen KOBİ’ler işlerini aksatmadan ve bütçelerini zorlamadan en yeni araçlara ulaşabiliyor.

Ticari araç kiralama şartları yerine getirildiği takdirde KOBİ'ler kendilerine en uygun anlaşmayı yaparak işletmeleri için diledikleri model aracı kiralayabiliyor. Hedef Filo, KOBİ'lere uzun dönemli kiralamalarda sıfır araçlar tahsis ediyor. Bu sayede ikinci el araçlara dair çıkabilecek olası sorunlar da ortadan kaldırılmış oluyor.

10. Zamanı Daha Verimli Şekilde Kullanabilme İmkanı

Online filo kiralama hizmetiyle KOBİ'ler işletmeleri için en uygun araçlara çevrim içi işlemlerle ulaşabiliyor. Bu sayede işletmeler uzun vadeli ticari araç kiralama işlemleri için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmıyor. Bununla birlikte mevcut işlerini de aksatmadan yürütebiliyor.

11. Ödeme Esnekliği

Uzun vadeli ticari araç kiralama görüşmeleri sırasında KOBİ’ler ve araç kiralama firmaları arasında ödeme seçenekleri üzerinde de uzlaşma sağlanıyor. KOBİ’lerin bütçesine uygun olarak esnek ödeme planları üzerinde çalışılıyor. Her iki taraf için de en uygun ödeme planı oluşturulduktan sonra KOBİ’lere ise sadece, her ay kendi belirledikleri ücretleri ödemek kalıyor. Böylece KOBİ’ler araç satın almaya kıyasla daha tasarruflu bir yol izlemiş oluyor.

12. Evrak İşlerini En Aza İndirme İmkanı

Araç satın almak, bir dizi evrak işini de beraberinde getiriyor. Ancak uzun vadeli araç kiralama hizmetiyle satın alma işlemlerine kıyasla daha az evraka ihtiyaç duyuluyor. Yıllık araç kiralama koşulları yerine getirildiği takdirde KOBİ'ler diledikleri aracı esnek ödeme seçenekleriyle kiralayabiliyor. Evrak işlerinin azalması KOBİ'lere kayıt tutma ve izleme kolaylığı da sağlıyor.

Bütçenizi sarsmadan şirketiniz için en yeni araçları kiralamak istiyorsanız filo kiralama tekliflerini hemen inceleyin!