Filo Yönetim Süreçlerinizi Optimize Etmek için İpuçları

Şirketinizde mevcut bir filo ağınız varsa öncelikle bunun bir sermaye olduğunu bilmeli ve ona değer katacak hamlelere yönelmelisiniz. Bunun için filo yönetim sürecini optimize edecek yolları keşfetmeniz ve ulaşım ağınızı iyileştirmek için bazı yollar izlemeniz son derece önemli. İyi bir filo yöneticisi olmak ve şirketinizin ulaşım faaliyetlerinden maksimum oranda tasarruf elde etmek için bazı tüyoları sizin için bir araya getirdik! Hadi, filo yönetim süreçlerinizi en iyi hale getirmek için izleyebileceğiniz yolları birlikte keşfedelim!

1. Şirket Araçlarınızın Model Çeşitliliğini Sınırlı Tutun

Şirket filonuzu genişletmek veya geliştirmek istediğinizde model çeşitliliğini sınırlı tutmanın pek çok avantaj sağladığını söyleyebiliriz. Şirketinizin belirli bir modelde aracının bulunması yetkili servis kullanımlarını çok daha pratik hale getireceği gibi itibar yönetimi yapmanız için de sizlere fırsat sunacaktır.

2. Tüm Araçlarınıza GPS Cihazı Yerleştirin

Şirket araçlarının her birine GPS cihazı yerleştirerek gün içerisinde araçların hareket süreçlerini takip edebilir ve konumlarını canlı olarak görebilirsiniz. Öyle ki, herhangi bir kaza ya da arıza anında aracınıza kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak bu yöntem sayesinde operasyonel süreçlerinizi çok daha verimli kılmanız mümkün!

3. Günlük Rota Planlaması ve Navigasyon Takibi Yapın

Şirketinize ait birden fazla araç olduğunda, filonun katedeceği tüm kilometreleri hesaba katmanız ve ulaşım ağınızı en kestirme yollara yönlendirmeniz önemli. Bu noktada şirket araçlarınızın maliyet açısından sizlere avantaj sağlaması için tüm araçlarınızın günlük rota planlamasını ve navigasyon takibini yaparak şehir içi ulaşımı çok daha kısa hale getirebilirsiniz. Böylece hem zaman yönetimi yapabilir hem de şirket masraflarını belirli ölçüde düşürebilirsiniz.

4. Sürücüler için Güvenli ve Tasarruflu Sürüş Eğitimleri Düzenleyin

Şirket araçlarınızın ve tüm çalışanlarınızın şirkete ulaşımlarını güvenli hale getirmek ve tüm yolculukları daha az masraflı kılmak için sevkiyat şoförlerinize eğitimler organize edebilirsiniz. Yakıt tasarrufu sağlayacak küçük hamlelerin ve güvenli bir ulaşımın sizlere büyük fayda sağlayacağını bilmeli ve öğretmelisiniz.

5. Dışarıdan Filo Yönetim Hizmeti Alın

Filo yönetim süreçlerini optimize etmek beklediğinizden daha karmaşık ve zorlayıcı mı? O halde dışarıdan filo yönetimi hizmeti almaya ne dersiniz? Filo yönetim süreci optimizasyonlarını sizin yerinize düşünen filo kiralama şirketleri, ulaşım sisteminizin sorunsuz şekilde ilerlemesine destek olacak. Öte yandan özmal araçlarınız için hizmet alsanız bile şirket aracı kiralamanın avantajları ile de tanışmanızı sağlayacak.

Dışarıdan filo hizmeti almak için öncelikle doğru filo kiralama şirketini bulmalısınız. Kurumsal araç kiralama şirket seçimi yaparken şirketin sunduğu tüm hizmetleri değerlendirmeye, araç modellerini ve ödeme yöntemlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeyi unutmamalısınız. Böylece filo kiralamanın şirket bütçesine katkısı beklediğinizden çok daha fazla olacak!

6. Özmal Araçlarınızı Hedef Filo'dan Yeni Kiralık Araçlarla Değiştirin!

Filo kiralama süreci için bir adım atmaya karar verdiyseniz, özmal araçlarınızı en kârlı şekilde elde çıkarmanız size avantaj sağlayabilir. Bunun için filo kiralamada uygun ödeme seçenekleri ve “Sat Kazan Kirala Kazan” gibi ek hizmet ürünleri sunan Hedef Filo’ya bir şans verebilirsiniz. Neden mi? Hadi, keşfedin!

6.1. Sat Kazan Kirala Kazan ile Yarışa Daha Önde Başlayın

Şirket aracınızı sizin yerinize gerçek değerinde satan Hedef Filo, araç satma zahmetini üzerinizden tek hamlede almaya geliyor. Tek yapmanız gereken, aracınızla ilgili bilgileri Hedef Filo’ya iletmek ve araç satın alma gerçekleştiğinde Hedef Filo araç yelpazesinden şirketiniz için yeni araçlar kiralamak! Sonrasında mı? Artık geriye araç kiralama KDV oranı ve diğer araç kiralama vergisi ödemeleri için avantajlı bir başlangıç yapmak kalıyor!

6.2. Yakıt Yönetim Sistemiyle Tasarruflarınızı Daha da Artırın

Hedef Filo’nun sunduğu ekstra hizmet ve ürünler arasında yer alan yakıt yönetim sistemi, Opet akaryakıt istasyonlarından işlem anında indirimli olarak yakıt alma imkanı sunuyor. Bu sayede şirket araçlarınızın yakıt tasarrufu yapmasına önemli bir katkı sağlıyor.

6.3. Filo Yönetimi Yazılım Teknolojileriyle En İleri Optimizasyonu Sağlayın!

Hedef Filo, özel olarak geliştirilen filo yönetimi yazılım teknolojileriyle bu süreci optimize ediyor. Sürücülerin araç içerisindeki tüm adımlarını takip edebilmeyi sağlayan bu sistem hız, frenleme, viraj alma ve yakıt tüketimi gibi unsurları analiz ediyor. Bu sayede yolda olmanın getirdiği pek çok risk kontrol altına alabiliyor. Bununla birlikte filo yazılımları, araçların rutin bakımlarının planlanmasında da rol oynuyor. Hâlâ “Neden Hedef Filo?” diye soruyorsanız, kiralama teklif formunu doldurarak tüm nedenleri bir de portföy yöneticilerimizden dinleyin!

Hemen Hedef Filo’nun araç kiralama koşulları hakkında bilgi alabilir ve şirketinize uygun filo kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz!