KOBİ'ler için Araç ve Filo Kiralamanın Önemi Nedir?

KOBİ, kısaca kâr amacı güden küçük ve orta ölçekli işletme anlamına geliyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada küçük ve orta ölçekli işletmeleri bekleyen bazı mali riskler bulunuyor. Özellikle de büyük bir sermayeye sahip olmayan veya yola yeni çıkan KOBİ’lerin işletme faaliyetlerini gerçekleştirirken her basamakta adımlarını son derece temkinli atmaları gerekiyor.

Ulaşım ve araç temini de KOBİ’ler için tedbirli olunması gereken konulardan biri. Araç satın alma maliyetleri düşünüldüğünde KOBİ’ler için en ideal seçenek araç kiralamak oluyor. Peki ama bu hizmet KOBİ’ler için neden bu kadar önemli? İşte cevaplar!

1. KOBİ'lerin Araç Kiralama Hizmetini Tercih Etme Nedenleri

KOBİ’ler için araç kiralamanın avantajları saymakla bitmez. Her işletmeyi karakteristik özellikleri farklı olan canlı bir organizma gibi düşünürsek araç kiralamanın bu işletmelere sağladığı avantajları da o ölçüde genişletmemiz gerekir. Gelin, şimdi tüm KOBİ’ler için araç kiralama hizmetinin önemine değinelim!

1.1. Maliyetleri Optimize Etmeyi Sağlar

Küçük ve orta ölçekli bir işletme için araç satın almak ne kadar büyük bir maliyet tahmin edebilirsiniz. Satın almak, ekstra ödemelerle karşılaşmak, önemli tarihleri takip etmek, bakım yaptırmak ve dahası… İşte filo kiralama hizmeti, tüm bu yükleri KOBİ’lerin üzerinden alıyor. Filo kiralamanın şirket bütçesine katkısı da düşünüldüğünde, KOBİ’ler için kiralama hizmeti satın almaktan çok daha avantajlı oluyor.

1.2. Daha Az Yasal Prosedürle Uğraştırır

Tek bir araca sahip olmak bile hem vergisel yükümlülük hem de yasal prosedürler bakımından pek çok sorumluluk doğuruyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için bu sorumluluklar hem vakit hem de nakit kaybı anlamına gelebiliyor. Oysa filo kiralama hizmeti, KOBİ’lerin üzerindeki vergisel ve yasal yükümlülükleri ciddi oranda azaltıyor.
Filo kiralama hizmeti ile KOBİ’ler vergi konusunda büyük avantajlar elde ediyor. Araç satın alındığında aşılması gereken prosedürler ve evrak işleri ise KOBİ’lerin çalışanları tarafından değil, filo firması tarafından hallediliyor. Kısacası, KOBİ’ler için şirket aracı kiralamanın getirileri pek çok yönden ele alınabiliyor.

1.3. Güvenlik ve Konfor Sunar

Kurumsal araç kiralamada aranacak özellikler sıralansa güvenlik ve konfor kriterleri muhtemelen ilk sıralarda yer alır. Filo kiralama hizmetinden faydalanan KOBİ’ler, araçların rutin bakımlarının takibi ve bu bakımların gerçekleştirilmesi işlemini filo şirketlerine bırakıyor. Aynı şekilde arıza durumlarında onarım işlemlerinin ve ikame araç temininin hızlı bir şekilde yapılması, güvenli filo kullanımı konusunda KOBİ’lere avantajlar sağlıyor.

Operasyonel ticari araç kiralama hizmeti ile KOBİ’ler, pek çok sorumluluğu filo şirketlerine bırakıp yalnızca işlerine odaklanabiliyor. Öte yandan KOBİ’lerin belki de mali anlamda güç yetiremeyecekleri kadar konforlu araçlar, filo kiralama hizmeti ile kapılarının önünde olabiliyor. Tabii bu da KOBİ’ler için hem daha fazla konfor hem de daha çok prestij anlamına geliyor.

1.4. Ödeme Kolaylığı ve Daha İyi Bütçe Planlaması Sağlar

Araç ve filo kiralamada esnek ödeme seçenekleri ve sözleşme süresini belirleme özgürlüğü KOBİ’ler için bulunmaz nimet niteliğinde! Araç kiralamanın sağladığı tasarruflar arasında da sayılabilecek bu önemli özellik, KOBİ’lerin bütçelerini zorlamadan koca bir araç filosuna sahip olmalarını ve diledikleri sayıda aracı kiralamalarını sağlıyor.

Esnek ödeme seçenekleri, KOBİ’lerin nakit akışını kesmiyor, planları aksatmıyor ve bütçeleri daha doğru değerlendirmeyi sağlıyor. Ayrıca bu hizmet için ödenen KDV tutarı da gider olarak gösterilebiliyor. Filo ve araç kiralamada KDV şirket masrafları arasında saydırılabiliyor. İşte KOBİ’nize filo kiralamak için önemli bir neden daha!

1.5. İşletmenize Tecrübe Katar

KOBİ’ler için araç edinme süreci hem mali birikim hem de fonksiyonel anlamda deneyim istiyor. Özellikle de yeni kurulan KOBİ’lerin bu tecrübeye sahip olmaları genellikle pek mümkün olmuyor. Fakat KOBİ’ler tam da bu noktada tecrübeli bir filo kiralama şirketi seçimi yaparak hem yüklerini hafifletebiliyor hem de filo kiralama şirketinin yıllara dayanan tecrübesinden yararlanabiliyor. Peki, bu tecrübe neleri kapsıyor?

İyi bir filo kiralama şirketi seçerek KOBİ yolculuğunuza güçlü bir şekilde başlayabilirsiniz. Yakıt tüketiminden rota analizine, hasar ve arıza durumlarından vale ayrıcalığına kadar işletmenizin yükünü hafifletecek onlarca deneyim, filo kiralama şirketleri tarafından sizlere sunuluyor. Bu da şirketinizin ulaşımına ve araçlarına dair her detayı emin ellere emanet etmek anlamına geliyor.

Yılların tecrübesi ile hizmet sunan Hedef Filo’yu tercih ederek KOBİ’nizin rakipleriniz arasında bir adım öne geçmesini sağlayabilirsiniz. Hedef Filo hep yanınızda!