İşletmeniz için Doğru Filo Kiralama Çözümünü Nasıl Seçebilirsiniz?

Doğru filo kiralama çözümü şirketlerin sorunsuz bir ulaşım sistemi kurması için kritik önem taşıyor. Araçların bakımı, arıza durumlarında izlenen prosedür, ikame araç temini, anlaşmalı servisler, müşteri ilişkilerindeki yaklaşım ve dahası… Düşünülecek çok fazla detay, muhtemelen hızlıca harekete geçmeniz içinse pek çok sebebiniz var. İşte biz de tam olarak bu nedenle, işletmeniz için en doğru filo kiralama çözümünü seçmenizi sağlayacak tüm detayları bir bir ele aldık. Hadi gelin, filo kiralama süreci boyunca izlemeniz gereken yolları birlikte keşfedelim!

1. Filo Şirketinin Uzun Vadeli Hedefleri Hakkında Bilgi Edinin

Kurumsal filo kiralama hizmeti veren bir çözüm ortağı bulduğunuzda onunla elbette uzun yıllar boyunca çalışmayı planlarsınız. Tabii bu noktada en az sizin kadar, filo kiralama şirketinin gelecek planları da önem taşıyor. Filo kiralama şirketinin uzun ve kısa vadeli hedeflerini öğrenmek bu nedenle önemli bir husus oluyor.

2. Hangi Araçları Kiralayabileceğinizi Sorun

Operasyonel ticari araç kiralama hizmeti almaya karar vermeniz durumunda ilk adım olarak ihtiyaçlarınızı belirlemenizde fayda bulunuyor. Örneğin; hangi araç modellerine ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız, bu detayları not almalısınız. Ardından filo kiralama şirketinin envanterindeki araçları inceleyerek sizin için uygun modellerle uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz.

3. Yapılacak Araç Kiralama Sigortasının Kapsamını Araştırın

Filo kiralama çözümlerinin sizi daha az sorunla uğraştıracak ve sizin yerinize pek çok detayı düşünecek şekilde sunulması önem taşıyor. Bu sebeple süreçte önemli bir yer tutan araç kiralama sigortası kapsamının filo kiralama çözümü seçimi öncesinde titizlikle incelenmesi gerekiyor. Doğal afetler, aracın çalınması, aracın hasarlanması ya da kaza durumları… Filo şirketinin yaptıracağı araç kiralama sigortasının hangi durumlarda sizi destekleyeceğini mutlaka öğrenmelisiniz.

4. Bakım ve Onarım Süreçlerinin İşleyişi Hakkında Bilgi Edinin

Filo yönetimi hizmeti almayı planladığınız işletmenin ulaşılabilirliği ve bakım onarım prosedürleri hizmet kalitesini doğrudan etkiliyor. Araçların arıza yapması durumunda sizin için sunulan olanaklar ve sağlanan destek, filo kiralama çözümünün başarısında önemli bir rol oynuyor. Çünkü uzun süre çözülemeyen arızalar ya da ihmal edilen periyodik bakımlar, işletmelerin zaman ve maliyet kaybı yaşamasına sebep oluyor.

5. Kiralamaya Ek Faydalanabileceğiniz Hizmetleri Öğrenin

Filo kiralama şirketiniz, size tüm sorunlarınıza çözüm sunacak kadar kapsamlı ve profesyonel bir hizmet sunmalı. Filo takip sistemi, yakıt yönetim sistemi, vale hizmeti, lastik değişimi veya yerinde lastik değişimi olanağı… Filo kiralama çözümüne değer ve pratiklik katacak hizmetlere odaklanan şirketleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

6. Anlaşmalı Servis Ağlarının Yerini ve Sayısını Sorun

Her konuda kusursuz bir yaklaşım benimsemesine rağmen yeterli servis desteği sunmayan bir filo kiralama süreci hayal kırıklığı yaratabilir. Bu sebeple filo kiralama şirketinin anlaşmalı servis ağlarının korumu ve sayısına ait detayların mutlaka dikkate alınması gerekiyor. Yetkili servis ihtiyacı olmayan araçlar için sundukları özel servis olanakları ya da parça değişimi süreçleri hakkında da aklınıza takılan noktaları aydınlatmayı unutmayın.

7. Şirketin Teknolojik Altyapısı ve Olanakları Hakkında Bilgi Edinin

Araç filosu yönetimi şirketlerin dönemsel değil, daimi ihtiyaçları arasında bulunuyor. Doğru çözüm ortağı seçiminde şirketin teknolojik altyapısının da incelenmesi bu nedenle önem taşıyor. Örneğin; araç filonuzu gelecekte elektrikli araçlarla değiştirmek istemeniz durumunda size destek sağlayabilirler mi? Ya da modern bir araç takip sistemi kullanmak istemeniz halinde filo kiralama şirketiniz size ne gibi çözümler sunabilir? Artan teknoloji kullanımına odaklanmanız ve potansiyel iş ortağınızın planlamalarını dikkate almanız gerekiyor.

8. Müşteri İletişimleri Hakkında Araştırma Yapın

Şirketlerin filo yönetimi süreci, dönemsel araç kiralama ihtiyacı durumuna göre oldukça sistemli bir yaklaşım gerektiriyor. İşte bu noktada müstakbel filo kiralama şirketinizin müşteri iletişimi, bir diğer önemli husus olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı bir süreç yönetimi için etkin iletişim ve şirketin ulaşılabilirlik politikası kritik önem taşıyor. Yedi gün ve 24 saat danışma desteği sunan filo kiralama şirketleri, periyodik bakım süreçlerinden tutun da arıza ve kaza gibi pek çok olası aksaklıkta kurtarıcı rolü üstleniyor.

9. Çevre Politikaları Hakkında Sorular Sorun

Sürdürülebilirlik ve daha çevre dostu bir işletme imajı yaratmak tüm şirketler için her geçen gün daha önemli hale geliyor. Öyle ki iklim krizinin etkileri ve akaryakıt kaynaklarının sınırlı olması, yakın gelecekte ulaşım alışkanlıklarının farklılaşmasını şart kılıyor. Bu nedenle elektrikli araçlar konusunda planlamalar sunan bir filo kiralama şirketi pek çok yönden daha avantajlı bir alternatif oluyor. Araçların rutin bakımlarının eksiksiz yürütülmesi ise yakıt tüketimini azaltarak çevre dostu bir işletme imajı yaratma noktasında fayda sağlıyor.

Doğru filo kiralama şirketini seçen işletmeler, filo yönetim maliyeti konusunda tasarruf hedeflerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. İşletmenizde fark yaratacak birçok avantaj, Hedef Filo’nun fırsatlarla dolu dünyasında sizi bekliyor.Hadi, ilk adımınızı hemen şimdi atın!