Filo Yönetimi Şirketler için Neden Önemlidir?

İş dünyasının dinamikleri durmaksızın değişiyor. Söz konusu bu dinamiklere ayak uydurmak ve sektörel rekabetten kazançlı çıkmak olduğunda ise teknolojiye ayak uyduran işletmeler bir adım öne çıkıyor. Faaliyet sektörü ya da büyüme hedefleri her ne olursa olsun, verimli ve ölçülebilir bir ulaşım sistemi tüm firmaların ortak ihtiyaçları arasında yer alıyor. İşte, filo yönetimi hizmeti de tam olarak bu noktada devreye giriyor!

Şirket sermayesini en verimli şekilde kullanmak ve insan kaynağını doğru değerlendirmek isteyen işletmeler, araç filosu yönetimi noktasında profesyonel bir sistem oluşturmayı önemsiyor. Filo yönetimi hizmeti sayesinde operasyonel süreçler hayal edilen verimlilikte yönetilebiliyor. Şirketinizi bir adım öteye taşımak için siz de mi profesyonel bir ulaşım ağı kurmak istiyorsunuz? O zaman gelin, filo yönetiminin şirketiniz için önemini ve sağlayacağı kazanımları ayrıntılı olarak keşfedelim!

1. Filo Yönetim Hizmeti Hangi İşleri Kapsar? Neden Önemlidir?

Profesyonel filo yönetimi hizmeti alan şirketlere ait tüm araçların takibi, bakımı, güvenliği ve bütçe yönetimi gibi işlemler filo kiralama şirketleri tarafından yürütülüyor. HGS yönetimi, periyodik bakım, araç muayeneleri, lastik değişimi ya da ikame araç temini… Tüm bu işlemler filo yönetimi şirketleri tarafından düzenli ve sistemli şekilde sürdürülüyor. Şirketlere ise sadece araçları kullanarak işlerini kesintisiz bir şekilde yürütmek kalıyor.

2. Filo Yönetimini Önemli ve Gerekli Kılan Faktörler Nelerdir?

Yukarıdaki tabloyu ve aktardıklarımızı geride bıraktığınıza göre, filo yönetimini profesyonel ellere teslim ettiğinizde hangi kazanımları elde edeceğiniz konusunda artık az çok fikir sahibisiniz demektir. Gelin, şimdi de detaylara inelim!

2.1. İşletme Giderlerinden Tasarruf Edebilirsiniz

Filo yönetimi şirketin öz kaynakları ile yürütüldüğünde pek çok gider kalemi ortaya çıkıyor. Filo yöneticisi pozisyonunda özel olarak istihdam edilen bir personelin rutin giderleri işletmeye ek bir maliyet olarak yansıyor. Özel bir personel istihdam edilmediğinde ise durum çok daha karmaşık hale geliyor. Farklı bir alanda görevli personelin araçların rutin muayene, vergi ya da güncel mevzuatları takip etmesi her zaman mümkün olmuyor. Bu süreçte yaşanan aksaklıklar ise öngörülemeyen ek maliyetler yaratabiliyor.

Olası trafik kazalarında parça değişimi maliyetleri, profesyonel vale hizmeti, araç kiralama vergisi gibi tüm masraflar sözleşme dahilinde yer alan koşullara uygun şekilde filo kiralama şirketi tarafından karşılanıyor. Yani filo yönetim maliyetleri noktasında avantaj yakalamak için profesyonel bir firmadan destek almak büyük bir artı değer sağlıyor.

2.2. Zamanınızı Daha Verimli Kullanabilirsiniz

Filo kiralama şirketleri araçların yasal işlemlerini, vergi takibi ve ödemelerini yapmakla birlikte olası kazalarda ya da arızalarda yol yardım desteği de sağlıyor. Üstelik ikame araç temini sayesinde iş kaybı yaşanması riski de önleniyor. Bunun yanı sıra etkin lojistik planlama hizmeti de operasyonlarda yaşanması muhtemel zaman kayıplarını önlüyor.

2.3. Güvenlik ve Emniyet Süreçlerini Profesyonel Şekilde Yönetebilirsiniz

Operasyonel filo hizmetleri profesyonel bir ekip tarafından yürütüldüğünde sürücü güvenliği noktasında pek çok avantaj yakalanıyor. Araçların periyodik bakımları sistemli şekilde kontrol altında tutuluyor. Sürücü güvenliği konusunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm araçların yasal prosedüre uygunluğu düzenli olarak denetleniyor.

Özellikle de filo şirketlerinin teknolojik takip sistemleri sayesinde araçlar adım adım takip edilebiliyor. Böylece sürücü davranışları anbean izlenebiliyor. Araçlarda bulunan GPS sistemleriyle her bir araç ayrı ayrı takip ediliyor. Filo yönetimi hizmetiyle sürücü güvenliği noktasında sorun yaratması muhtemel durumlar da bu sayede hızlı şekilde kontrol altına alınmış oluyor.

2.4. Çalışan ve Müşteri Memnuniyetinde Artış Sağlayabilirsiniz

Filo yönetimi ile yerinde müşteri ziyareti yapacak satış personellerinin takibi ya da bir ürünün müşteriye belirlenen tarihte teslimini kontrol altına almak mümkün. Böylece müşteri deneyimlerinin tüm iş süreçlerinin merkezinde yer aldığı günümüzde olumlu bir marka imajı yaratılabiliyor. Ayrıca sistemli olarak takip edilen ve güvenilir metriklere dayalı olarak kayıt altına alınan veriler sayesinde hedeflenen verimlilik de sağlanabiliyor. En önemlisi de, düzenli yürütülen takip ve bakım süreçleriyle araçlar maksimum performansla kullanılabiliyor.

2.5. Etkin Bir Lojistik Yönetimi Yapabilirsiniz

Profesyonel filo yönetimi hizmetiyle araçların düzenli olarak takibi, en ideal rotaların belirlenmesi, envanter yönetimi gibi süreçler; yani kısaca tüm lojistik faaliyetleri tek elden yürütülebiliyor. Böylece yakıt tasarrufundan müşteri taleplerine daha hızlı yanıt verilmesine kadar pek çok avantaj elde edilebiliyor.

2.6. Çevresel Duyarlılık Hedeflerinize Bir Adım Daha Yaklaşabilirsiniz

Filo takip sistemi sayesinde araçlar maksimum performansla kullanılıyor. Ayrıca rutin muayene ve bakımlar da düzenli olarak yürütülüyor. Rutin aralıklarla uygulanan egzoz muayene ve emisyon ölçümleri, çevre kirliliğinin azaltılması yolunda önemli bir adım oluyor. Çünkü araçların düzenli olarak muayene edilmesi, yüksek performansla çalışmalarına ve böylece yakıt tüketiminin minimize edilmesine katkı sağlıyor.
Araçların filtre değişimleri düzenli yapıldığında da yakıt tüketimi azalıyor. Ayrıca karbon emisyonları kontrol altına alınabiliyor. Böylece sürdürülebilirlik ve çevre dostu bir şirket yaklaşımı benimsenmesi noktasında da pek çok avantaj yakalanmış oluyor.

2.7. Marka İmajınızı Geliştirebilirsiniz

Sürdürülebilirlik konusunda üstüne düşen sorumluluğu yerine getiren şirketler günümüzde ciddi avantajlar sağlıyor. Sağladığı olumlu marka imajının yanı sıra sürdürülebilirlik, global pazara açılmak isteyen şirketler için önemli bir şart konumunda. Ayrıca zamanında teslimat, sürücü güvenliğinin sağlanması gibi detaylar da markaların sektörel imajını olumlu yönde etkiliyor.

3. Tüm Şirketler Filo Yönetimi Hizmetinden Faydalanabilir mi?

Hedef Filo’dan filo yönetimi hizmeti almak isteyen şirketlerin en az bir yıldır faaliyette olması gerekiyor. Filo yönetimi hizmetinden sadece Hedef Filo’dan araç kiralayan şirketler değil, en az üç adet özmal aracı bulunan firmalar da yararlanabiliyor. Ancak filo yönetimi hizmeti almak için şirket araçlarının sıfır kilometre olması gerekiyor. Bu koşulları sağlayan tüm şirketler personel sayısı, sektörü ya da büyüklüğü fark etmeksizin Hedef Filo’nun sunduğu operasyonel filo hizmetleri ve diğer pek çok fırsattan faydalanabiliyor.

Hedef Filo, 20 yılı aşkın sektörel tecrübesi ve uzman filo yöneticisi ekibiyle şirket araçlarınıza yönelik tüm ihtiyaçlarınıza karşılık veriyor. Şirket aracı kiralamanın avantajlarıile tanışmak ve filo yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak için siz de Hedef Filo’yu tercih edebilirsiniz!