Filo Yönetim Hizmetine En Çok İhtiyaç Duyan Sektörler Hangileridir?

Dünya değişiyor ve hızla gerçekleşen değişimlere işletmelerin de ayak uydurması gerekiyor. Çünkü artık modern dünyada sektörler birbirinden çok adeta zamanla yarışıyor. Zamana ayak uydurmak, hatta elindeki zamanı en verimli şekilde yönetmek isteyen her işletmenin filo hizmetlerini de elinin altında bulunması gerekiyor.

Filo kiralama ile hem müşterilerinizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yetişebilir hem de şirket işlerinizi daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz. Ayrıca filo kiralama hizmeti almak sektörel faaliyetlerinizi gerçekleştirirken sizlere hayal ettiğinizin üstünde bir hız kazandırmak adına da oldukça faydalı. Şirket aracı kiralamanın avantajları da düşünüldüğünde filo kiralamanın kazanımları oldukça fazla. Tabii bir de kiralanan araçların yönetimini kolaylaştıran filo yönetim hizmeti bulunuyor. Peki, bu hizmetler sizin sektörünüz için de bir ihtiyaç mı? Gelin, öğrenelim!

1. Üretim Sektörü

Ticari filo kiralamanın önemi konusunda en çok tecrübe ve bilgi sahibi olan faaliyet alanı üretim sektörü! Üretim sektöründe teslimatlar ve araç-gereç ile çeşitli ekipmanların toplanması için araç filolarına yoğun ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca satış, toplantılar, sergiler ve ürün lansmanları gibi yönetimsel görevler için de filo araçlarına gereksinim oluyor. Bu sebeple üretim sektöründe faaliyet yürüten her bir firma filo kiralama ve filo yönetim hizmetlerine yöneliyor.

2. Kamu Sektörü

Son derece geniş bir kapsamda hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının da filo kiralama ve yönetim ihtiyacı son derece fazla. Kamu hizmetlerinin gerektiği gibi yürütülmesi ve sosyal devlet anlayışıyla gerektiğinde vatandaşa hızlıca ulaşılması noktasında kapsamlı bir araç filosu hemen her kamu kurum ve kuruluşunun gereksinimlerinden biri. Filo yönetimi ise araç bakımından yakıt yönetimine kadar her alanı kapsayan olmazsa olmaz bir hizmet konumunda yer alıyor.

3. Sivil Toplum Kuruluşları / Hizmet Sektörü

Toplumsal farkındalık ve dayanışma maksadı ile faaliyet yürüten pek çok sivil toplum kuruluşunun işlerini daha aktif bir şekilde yerine getirmesi için filo kiralama hizmetlerinden yararlanması gerekiyor. Afet dönemleri, yardım dağıtma süreçleri, personel ulaşımı, araç-gereç temini gibi onlarca iş ve işlem ancak kapsamlı bir filoya sahip olmakla gerektiği gibi ilerleyebiliyor.
Organize çalışmanın çok önemli olduğu bu sektörlerde başarılı bir filo yönetimi ve filo yöneticisi ihtiyacı da bulunuyor. Farklı alanları tek çatı altında toplayan filo yönetim hizmeti, sivil toplum kuruluşları ve hizmet sektörüne de sayısız avantaj sağlıyor.

3. Sağlık Sektörü

Hastaneler, bakımevleri, kimya laboratuvarları, ecza depoları, eczaneler, ilaç firmaları ve dahası… Sağlık sektöründeki işletmelerin tümü için kapsamlı bir filo yönetimi hizmeti almak şart oluyor. Sağlık sektöründe işlerin son derece hızlı, güvenilir ve uygun maliyetli ilerlemesi gerekiyor. Hastalara, işletmelere ve hizmet beklentisinde olan her bir noktaya hızlıca erişmek için siz de sağlık sektöründe faaliyet yürüten işletmenize uzun dönem araç kiralama ve filo yönetimi hizmetlerini alabilirsiniz.

4. Yapı Sektörü

İnşaat ve yapı sektöründe çalışanları, malzemeleri, araçları, ekipmanları ve farklı nesneleri taşımak için elbette yeni nesil verimli araçlara ihtiyaç var. Tabii buna toplantılara, ihalelere ve lansmanlara yetişme sürecini de eklemek gerek. Tam da bu sebepten yapı sektörü filo kiralama hizmetine en çok ihtiyaç duyan sektörler arasında yer alıyor. Sizin şirketinizin de faaliyet alanı yapı sektörü ise filo kiralama ve filo yönetimi ihtiyacına fazlasıyla ihtiyacınız var demektir.

5. Mühendislik Sektörü

Kimyadan ziraate, makineden bilişime kadar son derece geniş bir alana yayılan mühendislik sektörü için de filo kiralama oldukça elzem. Hem ekipmanların hem de personelin taşınması noktasında özellikle orta ve büyük ölçekli mühendislik kuruluşları filo kiralama hizmetine ihtiyaç duyuyor. Tabii bu hizmet farklı mühendislik sektörlerine pek çok avantaj sağlıyor. Filo kiralamanın yanı sıra filo yönetim maliyeti düşürmek için sıklıkla tercih ediliyor. Bu sayede şirketlere hem nakit hem de vakit kazandırmak mümkün oluyor.

6. Sigorta Sektörü

Ekonomik parametreler içerisinde son derece geniş bir yeri olan sigorta sektörü de filo desteğine en çok ihtiyaç duyan alanlar arasında. Hem yeni müşterilere ulaşmak hem de mevcut müşterilerin beklentilerini karşılamak için sigorta sektöründeki işletmelere bir filo desteği gerekiyor. Filo yönetim hizmeti ise bu sektörün de işlerini kolaylaştırma noktasında büyük avantaj sağlıyor.

7. Emlak Sektörü

Emlak sektöründe portföye ekleyecek yeni yapılar bulmak ve bu yapılarla müşterileri bir araya getirmek çok önemli. Emlak sektöründeki işleri kusursuz bir şekilde yürütmek için hıza ve güvene ihtiyaç var. Tabii bunun için öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Bu sebeple filo kiralama hizmetine en çok ihtiyaç duyan sektörlerden bir diğeri de emlak oluyor. Fırsatları yakalamak ve müşterileri taşınmazlarla buluşturabilmek böylece çok daha kolay hale geliyor.

8. Gıda Sektörü

İster ürün ister personel taşıyın, sağlık sektöründe de iyi araçlara, zamanında ulaşıma ve maliyeti düşürmeye ihtiyacınız var. İşte filo kiralama ve filo yönetim hizmetleri tüm bu beklentilerinizi karşılamak için yeterli! Üstelik filo kiralamada Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de filo firması tarafından üstleniliyor. Yani işletmeler MTV oranı hesaplama veya diğer yasal yükümlülükleri takip etme derdinden kurtuluyor.

İşletmenizin ulaşım ihtiyaçlarını maliyetleri düşürerek ve mevcut iş yükünü artırmadan karşılamak adına, hemen siz de Hedef Filo’nun avantajlı filo yönetim hizmetinden yararlanın!