Şahıs Şirketine Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Uzun dönem araç kiralama, özellikle kurumsal şirketlerin ulaşım ağını oluşturmak için tercih ettikleri yollardan biri. Bu yönüyle şahıs şirketlerinin ulaşım ihtiyacına da çözüm getiren filo kiralama hizmeti, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde uzun süreli araç kiralamayı kimler tercih etmeli sorusu için verilen cevapları epey genişletti. Tabii ki bunda uzun dönem kiralamanın sunduğu sayısız avantajın katkısı son derece büyük!

Yeni kurulmuş ya da yıllardır faaliyet gösteren şahıs şirketleri fark etmeksizin çok sayıda firma, uzun süreli araç kiralama hizmetinin sunduğu olanakları keşfetmek ve deneyimlemek istiyor. Eğer sizler de şahıs şirketinizin taşıt ihtiyacını araç kiralama hizmetini tercih ederek daha avantajlı şekilde karşılamak istiyorsanız, bu yazımıza mutlaka göz atmalısınız. İşte, şahıs şirketine araç kiralamanın avantajları!

1. Şirket Sermayesini Korur

Şahıs şirketinizi kurmak için belki yıllarca elinize yeteri kadar sermayenin geçmesini beklemiş, belki de mevcut sermayenizi hep nasıl daha kârlı bir şekilde kullanabileceğinizin hesabını yapmış olabilirsiniz. Kendinize ait bir şirket kurmanın zorluklarını göz önüne aldığımızda bunların hepsi çok normal. Bununla beraber, binbir uğraşla kurduğunuz şahıs şirketinizin sermayesini korumak için bazı yapabilecekleriniz var. İşte bunlardan biri de şahıs şirketi araç kiralama hizmeti!
Şahıs şirketine araç kiralamak, ulaşım ihtiyacını en az masrafla karşılamak için en ideal seçenek. Şirkete araç satın almak başlangıçta vergi avantajı ve katma değerli mal sahibi olmak gibi nedenlerden dolayı sizlere mantıklı geliyor olabilir. Fakat aslında durum pek de öyle değil. Şirkete araç satın almak, şirket sermayesinin büyük bir kısmını yalnızca tek bir noktaya bağlamak demek oluyor. Dolayısıyla KOBİ'ler için uzun dönem araç kiralama ile aynı şekilde, şahıs şirketinizi geliştirecek ve işinizi büyütmenizi sağlayacak yatırımlar için siz de bu tercihle kıymetli sermayenizi koruma altına alabilirsiniz.

2. Araç Masraflarını Ortadan Kaldırır

Şahıs şirketi olarak araç masrafları gözünüzü korkutuyor mu? Hiç haksız sayılmazsınız. Araç satın alırken devreye giren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV)’nin yanı sıra her yıl düzenli olarak ödemeniz gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), tahmin edersiniz ki maddi açıdan büyük bir külfet olabiliyor. Bunlara bir de Zorunlu Trafik Sigortası ve kasko gibi ek masraflar eklenince gözünüzün korkması çok normal. Peki, tüm bu masraflardan muaf olmak için şahıs şirket araç kiralamanın sizlere sunduğu fırsatları değerlendirmeye ne dersiniz?

Araç kiralamada vergi avantajı elde etmenize imkan sunan filo kiralama şirketleri, vergi takibini ve ücretlerin ödenmesini dahi üstleniyor. Kira tutarı içerisine dahil olan vergi masrafları, ayrıca şirket gideri olarak gösterilerek vergiden de düşülebiliyor. Bununla birlikte yalnızca vergi masrafları değil, kiralık araçların aylık olarak tüm masrafları da vergiden düşülebiliyor. Özetle; şahıs şirketiniz için araç kiraladığınızda hem vergi masraflarını ödemekten muaf olur hem de filo araç firmasının sizler için ödediği vergi ücretlerini şirket gideri olarak gösterebilirsiniz.

3. Şirketin Ulaşım Ağını Güçlendirir

Hem kendiniz hem de çalışanlarınız için araç satın almanız sizi maddi açıdan fazlasıyla zorlayabilir. Ancak şirketinize araç kiralama firmalarından istediğiniz sayıda araç kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem tüm çalışanlarınıza araç tahsis ederek şirketinizin ulaşım ağını güçlendirebilir hem de şirketinizi yüklü bir masraftan kurtarabilirsiniz. Böylece araç kiralamanın kurtardığı mali yükümlülükler konusunda bir avantajı daha hayatınıza dahil edebilirsiniz!

4. Bütçe Planlaması Yapmayı Mümkün Kılar

Şahıs şirketinize araç kiraladığınızda aylık bütçenizi çok daha kolay bir şekilde planlayabilirsiniz. Araç kiralama firmaları araç yenileme, bakım, sigorta ve kasko gibi masrafların yanı sıra vergi ödemelerini de aynı faturada sunuyor. Yani uzun dönem araç kiralama hizmeti aldığınızda aylık olarak sabit bir ödeme yaparsınız. Bu sayede şirket araçlarınızın bakımı ve giderleri için ekstra bir ücret ödemek durumunda kalmaz ve aylık bütçe planlamasının dışına çıkma gibi olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz.

5. Operasyonel Verimliliği Artırır

Şirket sahiplerinin şirkete araç kiralama nedenleri arasında filo hizmetinin operasyonel süreci çok daha verimli kılması yer alıyor. Şirketin kendi ulaşım ağına sahip olması çalışanların işe veya toplantılara ulaşımını kolaylaştırıyor. Şirkete kiralanan araçlar süreci personel için de konforlu hale getiriyor. Motivasyonu olumlu yönde etkileyen bu hizmet şirket içi verimliliği hem doğrudan hem de dolaylı yollardan artıyor. Operasyonel süreçlerin sekteye uğramaması ise şirket başarısını ikiye katlıyor.

Şahıs şirketine araç kiralama, şirket sahiplerinin ve ilgili birimlerin araç bakım ve onarım gibi esktra zaman ve sorumluluk gerektiren süreçlere dahil olmasının da önüne geçiyor. Araç muayenesi ve rutin bakım işlemleri ile bunların takibi, araç kiralama firmaları tarafından üstleniliyor. Size ise araçla ilgili sorumluluklarla zaman kaybı yaşamadan işlerinize odaklanmak kalıyor.

6. Şirketin Prestijine Katkı Sağlar

Büyümekte ve gelişmekte olan şahıs şirketleri için prestij son derece önemli! Peki, bu prestije araç kiralama ile kolayca sahip olabileceğinizi söylesek? Üst segment sıfır araçlarla ulaşım ağı oluşturmayı sağlayan filo kiralama hizmeti, şirketinizin güçlü bir imaj çizmesini sağlıyor. Üstelik en avantajlı şekilde! Şirketinizin kalitesini yansıtmak, rakiplerinize ve müşterilerinize karşı saygın bir marka kimliği oluşturmak için sizler de üst segment araçları kiralayabilirsiniz.

Şahıs şirketinize araç kiralamanın avantajlarını Hedef Filo ile keşfedin! Bütçenize uygun esnek ödeme planları ve ek hizmetleri ile Hedef Filo, sizlere avantajlarla dolu bir araç kiralama deneyimi vadediyor. Hadi, teklif formunu doldurarak hemen ilk adımınızı atın!