Filo Takip Programı Nedir?

Filo yönetim hizmeti sayesinde şirket sermayesini verimli değerlendirmekten kasko ve sigorta işlemlerinin takibine kadar pek çok alanda avantaj yakalanabiliyor. Üstelik araç bakımından araçların yenilenmesine birçok detayla filo yönetimi hizmetini veren partner firma ilgileniyor. Böylece işletme sahipleri, değerli zamanlarını ve iş gücünü kendilerini geleceğe taşıyacak işler üretmek için kullanabiliyor.

Filo takip programları da bu sürecin sağladığı avantajları artırarak anlık ve düzenli takip olanağı sağlıyor. Şirket filonuzda yer alan tüm araçların hangi lokasyonlarda bulunduğu ya da ne kadar yakıt harcadığı gibi bilgileri siz de anlık olarak takip etmeye ne dersiniz? Eğer bu fikir dikkatinizi çektiyse, filo takip programlarına ait detayları daha yakından keşfetmek isteyebilirsiniz. Hadi öyleyse, birlikte keşfedelim!

1. Filo Takip Programı Nedir?

Filo takip programı, tüm filo süreçlerinin yönetilmesini ve kayıt altına alınmasını sağlayan sistemler olarak tanımlanıyor. Bu sistemler yardımıyla işletmeler ulaşım araçlarını daha etkin ve verimli şekilde yönetebiliyor. Filo operasyon yönetimini optimum düzeye çıkarmak ve hatta araç bazında maliyet analizi yapma noktasında da filo yönetimi takip programları ciddi avantajlar sağlıyor.
Güvenlik ve maliyet gibi diğer pek çok noktada da fayda sağlayan filo takip programları, işletmelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebiliyor. Bu yazılımsal sistemler sayesinde filo operasyonları uçtan uca hakimiyetle yönetilebiliyor.

1.1. Aktif Araç Takibi

Filo takip programlarının imkan sağladığı aktif araç takibi sayesinde araçların gerçek zamanlı konumları, araç hızı, rotası ve motor açma kapama eylemleri takip edilebiliyor. Ayrıca kayıt altına alınan bu veriler sayesinde daha verimli ve bütçe dostu iş süreçleri için gerekli iyileştirmeler planlanabiliyor.

1.2. Pasif Araç Takibi

Pasif araç takibi programları da aktif araç takip sistemiyle aynı verilerin depolanmasını sağlıyor. Fakat bu bilgiler anlık olarak sisteme işlenmiyor. Bu sistemde toplanan veriler bilgisayar ya da farklı bir cihaza aktarılarak incelenebiliyor. Hem aktif hem de pasif araç takibine olanak sağlayan filo takip programları bulunuyor. Bu özelliğe sahip sistemler, özellikle de ağ erişiminin olmadığı durumlarda verilerin depolanması noktasında avantaj sağlıyor.

2. Filo Yazılımı Nedir? Ne İşe Yarar?

Filo takip yazılımı, ulaşım araçlarının hangi lokasyonda ya da hangi durumda olduğunun tespitini sağlayan teknolojik sistemleri tanımlıyor. Filo yazılımları sayesinde araç filosu performans bakımından optimize edilebiliyor. Ayrıca işletme ve bakım maliyetlerinin azaltılması ve hatta sürücü güvenliğini artırma noktasında da araç filo takip programı kullanımı öneriliyor. İşletmeye ait tüm araçların hareketlerinin izlenmesini sağlayan bu teknolojik sistemler yardımıyla, varlık ve bütçe yönetimi daha profesyonel biçimde yürütülebiliyor.
Araçlara yerleştirilen ve bilgi aktarımı sağlayan araç takip çipleri ile uydu tabanlı radyonavigasyon sistemlerine entegre edilen filo yazılımlarıyla, araçların konumu anlık olarak takip edilebiliyor. Ayrıca filoda yer alan araçların hızı, motorun çalışır durumda olup olmadığı gibi bilgiler de anlık olarak sisteme işleniyor. Sisteme kaydedilen veriler ilerleyen dönemlerde rapor olarak görüntülenebiliyor. Böylece filo yönetim maliyetleri güvenilir metrikler üzerinden takip edilebiliyor.

3. Akıllı Filo Yönetimi Nedir?

Akıllı filo yönetimi, filo araçlarına ait tüm bilgilere tek bir uygulama üzerinden ulaşılmasına olanak sağlayan sistemleri ifade ediyor. Çağın gerekliliklerine uyum sağlayan işletmeler, akıllı araç ve filo takip sistemi ve yazılımları sayesinde filo yönetim süreçlerini daha akıllı ve verimli hale getiriyor. Araçlara takılan çipler ve filo takip yazılımlarıyla sürdürülen akıllı filo yönetimi, işletmelerin internete bağlı olan herhangi bir cihaz yardımıyla tüm araçlarını anlık takip ve kontrol etmelerine olanak sağlıyor.

4. Filo Takip Programı Kullanmanın Avantajları

  1. Filo takip programları sayesinde araçların anlık konumları belirlenerek, iş planlaması ve müşteri bilgilendirmesi süreçleri veriye dayalı olarak yürütülebiliyor.
  2. Araçların varış noktasına güvenli şekilde ulaşıp ulaşmadığının takibi sağlanabiliyor. Böylece araç sürücülerinin güvenliği ve verimliliği noktalarında ihtiyaç duyulan verilere erişim sağlanabiliyor.
  3. Filo operasyonları daha verimli hale getirilerek araç yakıt tüketimi giderleri de azaltılabiliyor. Araçların gittiği mesafe ve bu mesafede tükettiği yakıt miktarlarına ait detaylar düzenli olarak raporlanabiliyor.
  4. GPS takibine olanak sağlayan filo takip programlarıyla gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Bu sayede de olası gecikme ve aksamaları önlemek adına hedeflenen rotalar yeniden planlanabiliyor.
  5. Hedeflenen ya da sürekli olarak kullanılan varış rotalarına ait yeni güzergahlar oluşturularak da yakıt ve zaman tasarrufu sağlanabiliyor.
  6. Araç hareket halindeyken anlık hız bilgisi detayına ulaşılabiliyor. Bu sayede araçların sürücüler tarafından daha dikkatli şekilde kullanılması sağlanıyor.
  7. Araçlarda meydana gelmesi muhtemel sorunlar daha hızlı tespit edilebiliyor.
  8. Filo takip programları araç sürücülerine ait performans değerlendirmelerinin yürütülmesi noktasında da insan kaynakları birimlerine avantaj sağlıyor.
  9. Çalışanların mesai başlangıcı ve bitiş zamanları, araçların mesai içi ya da dışında özel amaçlarla kullanım detayları otomatik olarak kayıt altına alınabiliyor.
  10. Sürücü ve araçlara ait performans takibi sayesinde tekrarlayan hatalı kullanımlar tespit edilebiliyor. Böylece sürecilerin ihtiyaç duyduğu sürüş eğitimleri planlanabiliyor.
  11. Takip edildiklerini bilen sürücüler genellikle daha emniyetli araç sürme eğiliminde oluyor. Bu durum da kötü sürüş davranışlarının azaltılmasına olanak sağlıyor.

Hem araç çeşitliliği, hem de esnek ödeme seçenekleriyle size ve işletme ihtiyaçlarınıza özel avantajlar sunan Hedef Filo, araç takip ve yakıt yönetiminde de  tüm ihtiyaçlarınıza yanıt veriyor. Hedef Filo’nun avantajlı dünyası, hedeflerinize en pratik ve uygun maliyetli biçimde ulaşmanız için keşfinizi bekliyor!