1 Yıllık Araç Kiralama Şirketinize Neler Kazandırır?

Şahıs şirketleri, KOBİ’ler ya da büyük ölçekli şirketler… Pek çok firma, işleyişine bağlı olarak ulaşım ve taşımacılık faaliyetlerini yürütmek adına araçlara gereksinim duyuyor. Fakat bilhassa da günümüzde araç satın alma koşulları şirketleri oldukça fazla zorlayabiliyor. Bütçeyi sarsan toplu para çıkışlarına, satın alma sürecinden sonra düzenli olarak ödenmesi gereken vergi ve bakım masrafları da dahil oluyor. Üstelik araçların yükümlülüklerinden sorumlu olacak özel bir çalışan ataması yapmak da cabası!

Bunlar gibi pek çok sebep, şirket yetkililerini araç satın almaktan araç kiralamaya yönlendiren nedenlerin başında geliyor. Gider kalemlerinin halihazırda yeterince fazla olması ve şirket bünyesinde hatasız tamamlanması gereken çokça sorumluluk bulunması, söz konusu araç/filo temini olduğunda etkili bir çözüm ortağını olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline getiriyor. Peki, yıllık araç kiralamak şirketlere ne gibi avantajlar sağlıyor dersiniz? Araç satın almadaki hızlı maddi kayba nazaran, kiralama hizmetinin şirkete kazandıracakları neler olabilir? Şimdi öğrenme zamanı!

1. Öz Sermayenizi Korumaya İmkan Tanır

Araç satın almak, sermayeden yüksek bütçe ayırmayı, hatta kimi zaman sermayenin tamamını harcamayı gerektirebiliyor. Bu yolu seçen bir şirketin ise sonrasında finansal destek almak için kredi vb. desteklerle başvurması yüksek bir ihtimal haline geliyor. Fakat yıllık araç kiralama hizmeti, aylık belirlenen ödeme tutarıyla sınırlı kalarak sermayeyi korumaya olanak tanıyor. Böylelikle bir yıl boyunca eldeki nakit kaynaklarla çeşitli yatırımlar ya da şirket içi geliştirmeler yapmak mümkün oluyor.

2. Ekstra Giderlere Harcayacağınız Para Cebinizde Kalır

Giderlerin olabildiğince az olması şüphesiz her şirket için büyük önem taşıyor. 1 yıllık araç kiralamanın avantaj sağladığı noktalardan biri de tam bu noktada oluyor! Peki, nasıl? Şöyle ki, 1 yıllık araç kiralama hizmeti alındığında kiralanan araçların periyodik bakım masrafları, vergi ödemeleri, harç ücretleri, kasko ve sigorta masrafları ve sözleşmede bulunması halinde kaza ve hasar onarım ücretleri tamamen filo firması tarafından karşılanıyor. Böylece satın alınan araçların süreç içinde ortaya çıkabilecek ek masrafları da kiralama hizmeti ile ortadan kalkıyor. Şirketler ise bu sayede giderlerine ilave araç masraflarını eklemekten kurtulmuş oluyor.

3. Gelir Dengenize Göre Ödeme Yapabilme İmkanı Sağlar

Yıllık araç kiralama hizmeti, filo firması tarafından sağlanan esnek ödeme seçenekleri ile şirketin ciro dağılımına en uygun olacak şekilde belirlenebiliyor. Böylece şirketler, ulaşım ve taşımacılık faaliyetlerini yürütürken kazanç grafiklerini eksi yöne çekecek ödemeler yapmak zorunda kalmıyor. Bu sayede şirket içi maliyetleri daha kontrollü ve dengeli bir şekilde yürütmek çok daha mümkün hale geliyor.

4. Araçların Yönetimi için Özel Çalışan Ataması Yapmaktan Kurtarır

Özmal şirket araçlarının periyodik bakım ve vergi tarihlerinin takibi ile ödemeleri, çoğunlukla şirket bünyesindeki bir kişi tarafından takip ediliyor. Bunun için şirket içinde ayrı bir iş alanı oluşturulması gerekirken, kimi zaman halihazırdaki bir çalışan da bu sorumluluk için görevlendirilebiliyor. Fakat bu da şirket için ekstra bir efor/maliyet oluşturuyor. Çünkü bu durum, yetkilendirilen kişinin asıl işine odaklanmasını güçleştirebiliyor.
1 yıllık araç kiralama hizmetinin profesyonel bir filo firması tarafından alınması durumunda, bu konu da şirketlerin sorumluluğundan çıkmış oluyor. Filo firması kiralık araçlarla ilgili her türlü tarihi ve ödemeyi takip etmekle birlikte, şirketlere aylık raporlar ile gerekli tüm bilgileri detaylı olarak sunuyor.

5. Marka İmajınızı Güçlendirmeye Yardımcı Olur

Yıllık araç kiralama hizmeti, normal şartlarda ulaşılması zor olan son model araçlara şirket bütçesini aşmadan ulaşabilmeyi sağlıyor. Satın alınması düşünüldüğünde ortalama araçlara göre daha uzak bir noktada olan bu modeller, kira sözleşmesinin imzalanmasından hemen sonra şirketlere teslim ediliyor. Böylece uzun dönem araç kiralamanın şirketlere bir kazanımı da büyük paralar harcamadan prestijini artırabilmek oluyor.

Araç kiralama sektörünün lider markalarından Hedef Filo, uzun dönem araç kiralama hizmetiyle şirketlere pek çok avantaj sunuyor! Tüm bunlar ve daha fazlasından siz de yararlanmak isterseniz, hemen kiralama teklif formunu doldurarak portföy yöneticilerimizle görüşmeye başlayabilirsiniz!