Filo Yönetim Süreci: Filo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Araç ve ekip sayısı kaç olursa olsun bir filoyu yönetmek çok kapsamlı proseslerden oluşuyor. Araçların bakımlarından sürücü değişikliklerine, bürokratik işlemlerinden onarımlarına kadar pek çok aşama filo yönetim sürecine dahil tutuluyor. Şirketlerin iş yükünü azaltarak faaliyet alanlarına daha çok zaman ve iş gücü ayırabilmesi adına, profesyonel filo yönetimi hizmetlerinden faydalanmak önemli bir gereklilik olarak konumlanıyor.

Hedef Filo, sektöründeki 20 yılı aşkın tecrübesi ve uzman kadrosuyla hangi ölçekte olursa olsun, şirketinizin filo yönetimi ihtiyacına profesyonel çözümler sunuyor! Üstelik şirket araçlarınız kiralık değil size ait olsa bile Hedef Filo’nun Filo Yönetimi hizmetinden faydalanabilir, böylelikle şirketinizdeki iş verimliliğini bir adım öteye taşıyabilirsiniz!

1. Filo Yönetimi Nedir?

Filo yönetimi, üç veya daha fazla aracın belli bir bütçe ve zaman dahilinde maksimum verimlilikte çalışması için gerçekleştirilecek iş ve işlemlerin bütününü oluşturuyor. Filo yönetimi hizmeti hem özel hem de kamu sektöründe yararlanılan, çağın gerekliliklerine uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. Hedef Filo’da filo yönetim hizmeti binek ya da ticari araçların servis, bakım ve sigorta gibi operasyonel işlemlerinin sizin yerinize yapılması anlamına geliyor.

2. Filo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Şirketlerin en çok merak ettiği başlıklardan biri de “Filo yönetimi nasıl yapılır?” sorusu! Öyle ki bu süreci pek çok basamaktan oluşan bir merdivene benzetmek mümkün. Filo yönetimi araç ölçümlerini izlemekten rutin bakımların takibine, araç değişiminden yasal süreçlere kadar onlarca basamaktan oluşuyor. Özetlemek gerekirse filo yönetimi araç edinimi, bakımı, güvenliği, bütçelemesi ve takibinden oluşuyor.

3. Filo Yönetiminin Avantajları Nelerdir?

Filo yönetimi bu hizmetten yararlanan kuruluşların iş gücü maliyetlerini düşürüyor.

  1. Bu hizmet sayesinde araçların güvenliği rutin olarak eksiksiz bir şekilde kontrol edilebiliyor.
  2. Araçların yasal işlemleri günü gününe takip ediliyor ve böylece kuruluşların iş kalemleri azalıyor.
  3. Periyodik araç bakımları düzenli olarak yapılıyor. Böylelikle herhangi bir ihmal durumu söz konusu olmuyor.
  4. Filo yönetimi hizmeti sayesinde araçların sürekli olarak yasal prosedürlere uygun olması sağlanıyor.
  5. Sistem, genel mevzuattaki ve şirket içerisindeki değişikliklere kolay adapte olabilme imkanı tanıyor.

4. Filo Yönetimi Hangi İşleri Kapsar?

Filo yönetimi çoklu proseslerden oluşan bir hizmet olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de kuruluşların yükünü ciddi anlamda hafifletiyor. Hedef Filo, kullanıcı memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla sorunsuz filo hizmetini geniş bir alana yaymış durumda. İşte, Hedef Filo’nun filo yönetimi sürecinde kapsama alınan hizmet basamakları!

4.1. Araç Takibi

Filo yönetimi, araçlarda bulunan GPS  teknolojisi sayesinde, her bir aracın anbean takip edilmesini sağlıyor. Ayrıca söz konusu hizmet ile gerek araçların gerekse de sürücülerinin olası sorunları ve performansları da izlenebiliyor. Özetle, araç ve filo takip sistemi sürüş davranışlarını analiz etmeye olanak sağlıyor.  

4.2. Yakıt Yönetimi

Filo yönetimi hizmeti, araç yakıt tüketimi eğilimlerinin gözlemlenmesine yardımcı olan bir sistem. Bu özellik aynı zamanda fren veya rolanti gibi araç kullanım alışkanlıklarına dair fikir edinmenin de önünü açıyor. Tıpkı araç takibi basamağında olduğu gibi yakıt yönetiminde de sürüş eğilimlerini gözlemlemeniz mümkün.

4.3. Araç Bakımları

Filo hizmetinden faydalandığınızda kuruluşunuza tahsis edilen araçların sözleşme kapsamındaki bakımları, Hedef Filo’nun anlaşmalı olduğu yetkili servisler tarafından yaptırılıyor. Bu süreçte periyodik bakımlara ilişkin masraflar ve parça değişikliği ile tamir giderleri sözleşme şartlarına uygunluğu doğrultusunda Hedef Filo tarafından karşılanıyor.

4.4. Yol Yardımı ve Arıza Desteği

Sözleşme süresi boyunca kuruluşunuza ait araçların arıza ve yol yardım işlemleri de Hedef Filo’nun anlaşmalı olduğu servisler tarafından gerçekleştiriliyor. Olası çekici giderleri, parça değiştirme ve tamir maliyetleri de tıpkı bakım sürecinde olduğu gibi sözleşme şartları kapsamında Hedef Filo tarafından karşılanıyor.

4.5. Hasar ve Kaza Süreci

Filo yönetimi hizmeti kapsamında şirket araçlarınızın herhangi bir şekilde kaza yapması durumunda, tamir işlemleri Hedef Filo’nun anlaşmalı olduğu yetkili servisler tarafından öncelikli sıraya alınarak gerçekleştiriliyor. Bu durumda da yine sözleşme şartları kapsamında parça değişimi, çekici hizmeti, tamir işlemleri, ilintili işçilik ücretleri Hedef Filo tarafından karşılanıyor.

4.6. İkame Araç

Hedef Filo’dan hizmet aldığınız araçlardan birinin arızalanması durumunda, hizmet sözleşmeniz kapsamında ikame bir araç talep edebilirsiniz. Bunun için sorunun ortaya çıktığı andan itibaren 444 1 433 numaralı Hedef Filo Müşteri Hizmetleri’ni arayarak ikame araç talebinizi iletebilirsiniz.

4.7. Vale

Diyelim ki filonuza ait araçlardan biri çeşitli sebeplerden ötürü servise gitmek zorunda kaldı. Bu durumda Hedef Filo valeleri aracı ofisinizden alıp yine ofisinize bırakıyor. Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmeniz sağlanıyor.

4.8. Lastik Değişimi

Şirket araçlarınıza ait lastiklerin ideal kullanım süreleri/kilometleri dolduğu takdirde, değişim işlemlerini Hedef Filo gerçekleştiriyor. Ayrıca dilerseniz sözleşmenize yaz ve kış lastiği değişimiyle ilgili hizmetleri de eklemeniz mümkün. Burada da lastik ücretleri ve ilintili değiştirme masrafları, sözleşme şartlarına bağlı olarak Hedef Filo tarafından karşılanıyor.

4.9. HGS

Hedef Filo, filo yönetimi hizmeti kapsamında tüm araçların HGS etiketlerini temin ediliyor. Filonuzdaki araçların geçiş ücretleri Hedef Filo tarafından ödeniyor ve sizden sadece aylık tek bir fatura halinde tahsil ediliyor.

4.10. Trafik, Sigorta ve Muayene

Filo yönetimi hizmetinde, kuruluşunuza tahsis edilen araçların trafik sigortası, vergi ve harçları Hedef Filo tarafından karşılanıyor. Bazı illerde egzoz emisyon pulu kullanıcılar tarafından temin edilse bile, masrafları yine Hedef Filo karşılıyor. Böylece şirketiniz için filo yönetim maliyetleri de ciddi oranda düşüyor.

Araç filosuile ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm detayları Hedef Filo’nun filo yönetimi hizmetlerinde bulabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz sözleşmenizi şirketinize uygun olacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Hedef Filo, gelişen dünya düzeninde çağa ayak uyduracak çözümlerle benzersiz ayrıcalıklar sunuyor!