Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir? Neleri Kapsar? Avantajları Nelerdir?

Uzun dönem araç kiralama hizmeti, şirketlere en az 12 ay olmak koşuluyla sıfır ve üst sınıf araç kullanma ayrıcalığı tanıyor. Üstelik firmalar bu ayrıcalıktan yararlanırken şirket sermayesini zarara uğratmadan ve araç satın almanın getireceği zorlukları yaşamadan filolarını genişletme imkanına sahip oluyor. Uzun süreli araç kiralama, firmaların hem kendi iç yapısında hem de şirket dışında ulaşım faaliyetlerine çok daha kârlı bir bakış açısı getiriyor.

Şirketinizin ulaşım faaliyetleri için araç satın almanın mı yoksa uzun dönem araç kiralamanın mı sizler için daha mantıklı olacağına öngöremiyor olabilirsiniz. Bunun için uzun süreli araç kiralama konusunda aklınızdaki soru işaretlerini gidermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin, uzun dönem filo kiralama nedir ve uzun dönem araç kiralamanın avantajları nelerdir sorularının yanıtlarını birlikte mercek altına alalım!

1. Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir?

Uzun dönem araç kiralama, aslına bakarsanız hem bireysel hem de kurumsal olarak kullanılabilen bir hizmet. Ancak bu hizmet, ağırlıklı olarak ulaşımın aktif olarak rol aldığı ve taşıma hizmetlerinin süreklilik gösterdiği şirketler tarafından tercih ediliyor. Bununla birlikte uzun süreli araba kiralama, 12, 24, 36 ve 48 ay seçeneklere sahip oluyor. Bu sayede firmaların değişen taşıma isteklerine ve ihtiyaçlarına uyum sağlıyor.
Uzun süreli ticari araç kiralamak için gereken koşullara sahip olan tüm şirket ve firmalar, senelik araç kiralama hizmeti alabiliyor. 1 yıllık sözleşmenin süresi dolduğunda ise ihtiyaca yönelik uzun süreli araç kiralama sözleşmesi 48 aya kadar uzatılabiliyor. Araçlar maksimum kullanma süresine ulaştığı halde sözleşmenin devam ettirilmek istenmesi halinde ise mevcut araçlar sıfır modelleriyle değiştiriliyor ve yeni bir sözleşme yapılıyor.

2. Uzun Dönem Araç Kiralama Hizmeti Neleri Kapsar?

Kurumsal şirketlerde işleyişin sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlayan uzun dönem filo kiralama hizmeti, Hedef Filo ile çok daha efektif ve verimli hale geliyor. Esnek ödeme imkanları, yasal ve operasyonel süreç takibi ve 7/24 iletişim gibi avantajların yanı sıra isteğe bağlı ek hizmetler de sunan Hedef Filo, uzun süreli araba kiralama konusunda müşterilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.
Her biri üst segmente hitap eden sıfır araçlardan oluşan yıllık araba kiralama hizmeti ile Hedef Filo, “Neden uzun dönem kiralama?” sorusu için etkili bir yanıt oluyor. Üstelik Hedef Filo, geniş kapsamlı hizmetleri ile uzun süreli araba kiralama sürecindeki tüm endişeleri ortadan kaldırmakla kalmıyor. Aynı zamanda uzun dönem araç kiralarken dikkat edilecekler konusunda da güvenilir bir adres olarak karşınıza çıkıyor!

3. Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Şirketlerin müşterileri, yöneticileri ve çalışanları için uzun süreli filo hizmeti alması pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Bu avantajların başında ise tabii ki şirket öz sermayesinin büyük bir kısmını koruma imkanı sunması bulunuyor. İstenen sayıda araç için taksitli ödeme olanağının da sunulduğu bu hizmet, aylık ödeme planında sürpriz olma ihtimalini minimuma indiriyor. Sabitlenen uzun dönem araç kiralama fiyatı ile daha net bir ödeme tablosu görmek mümkün oluyor.
Şirket sermayesini korumanın yanı sıra uzun dönem filo kiralamanın avantajları arasında şunlar yer alıyor:

  1. Araç satın alma maliyetinden kurtarır.
  2. Nakit akışlarını kontrol altında tutar.
  3. Vergi ödemelerini en aza indirir.
  4. Rutin araç masraflarından muaf olmayı sağlar.
  5. Bütçeye uygun kişiselleştirilmiş seçenekler sunar.
  6. Sıfır araç kullanma ayrıcalığı tanır.
  7. Üst sınıf araçlarla şirket imajını güçlendirir ve prestijini artırır.

Uzun dönem araç kiralama hizmetinin avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak için siz de vakit kaybetmeden Hedef Filo’ya gelin!