Leasing Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?

Leasing araç kiralaması   yaparak şirketinizin ulaşım ihtiyacını giderebilir ve etkili bir ulaşım ağı oluşturabilirsiniz. Yoksa car leasing’in sunduğu tek avantajın bu olduğunu mu düşündünüz? Leasing araç kiralama hizmeti şirketinizin finansal ve operasyonel süreçlerine fayda sağlayacak daha birçok avantajı içerisinde saklıyor. Peki, araç leasing nedir? Hemen açıklayalım: Araç leasing, şirketlerin finansal gücüne ve ihtiyaçlarına göre bir veya daha fazla aracın belirli bir süre boyunca kullanma hakkını satın almasını ifade ediyor.

Şirketler araç satın alma zahmetine girmeden bir leasing firmasından araç kiralama yaparak ihtiyaç duyulan ulaşım sistemini kolaylıkla oluşturabiliyor. Vade sonunda ise şirketler, istekleri doğrultusunda kiralama yaptığı aracın mülkiyetini şirket üzerine alarak kiralama yoluyla araç sahibi olma konforuna erişebiliyor. Şimdi leasing araç kiralama avantajları neler bunları inceleme vakti!  

1. Araç Mülkiyet Masrafından Kurtulma

Şirketinize ulaşım ağı oluşturmak için araç satın almaya kararlıysanız, sermayenin önemli bir kısmını da feda etmeye hazır olmalısınız. Özellikle şirketinizin marka kimliğine uygun bir araç hatta araçlar satın almak, kabul etmelisiniz ki günümüz piyasasında büyük bir maliyet gerektiriyor. Öyle ki araç satın alma vs kiralama karşılaştırması yapan pek çok şirket, maddi açıdan farkın hiç de az olmadığını açıkça görüyor.

Leasing araç kiralama yapmak ise şirket sermayesini büyük oranda korumaya yardımcı oluyor. Leasing araç kiralama hizmeti, araç satın almak için bir anda yüklü bir masrafa girmeden ulaşım ihtiyacını etkili bir şekilde karşılamayı mümkün kılıyor. Üstelik vade sonunda şirketler, kullandığı aracın mülkiyet hakkına sahip olmak istediğinde aracı veya araçları kolay bir şekilde devralabiliyor.

2. Nakit Akışını Yönetme

Leasing ile araç alımı yaparak şirketinizin nakit akışını yönetebilirsiniz. Nasıl mı? Şirketler bir leasing firmasıyla anlaştığında ödemeleri her ay düzenli olarak sabit bir tutar üzerinden yapıyor. Aylık periyotlar halinde ve her ay belirlenen tutar üzerinden yapılan sabit ödeme, şirketlerin nakit akışını yönetme konusunda büyük avantaj sağlıyor. Şirketinizin ulaşım ağı ödemelerini ve dolayısıyla aylık giderlerinizin bir kısmını belirli bir düzene sokmak için neden uzun dönem araç kiralamalısınız artık biliyorsunuz.

3. Finansal Esneklik

Leasing araç kiralama fiyatları leasing firmalarına göre değişkenlik gösteriyor olsa da, bugün pek çok firma müşterilerine finansal bakımdan esneklik sunuyor. Bu sayede şirketler sermayelerine göre en uygun alternatifi değerlendirme fırsatına sahip oluyor. Şirketiniz için uzun vadeli leasing kiralama sözleşmesi yaparken şirketinizin bütçe planlamasına en uygun seçenekleri değerlendirmeniz mümkün. Dilerseniz yıllık araç kiralarken dikkat edilecekler neler yakından bakarak sözleşme yapmadan önce bilmeniz gereken detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

4. Piyasa Değişkenlerinden Etkilenmemek

Leasing ile araç kiralama yapıldığında belirli bir dönem boyunca anlaşma üzerinde belirlenen kira bedeli ödeniyor. Öyle ki leasing şirketiyle yapılan anlaşma kapsamında kira ödeme yöntemi değişse bile vade sonunda ödediğiniz miktar piyasa koşullarına göre değişmiyor. Bu sayede şirketlerin uzun dönem leasing hizmetinden yararlandığı bir kurguda, şirket bütçesi piyasadaki araç kiralama ve satın almadaki fiyat artışlarından etkilenmiyor. Örneğin; yeni model araçla uzun dönem leasing araç kiralama yaptığınızda vade süresinin sonunda aracı birkaç yıl önceki fiyattan satın alma seçeneğine sahip olmanız mümkün.

5. Servis ve Bakım Kolaylığı

Araçların muayenesi ve bakımları şirketler için ekstra efor ve zaman kaybı olarak görülüyor. Özellikle birden daha fazla şirket aracına sahip olan şirketler için servis aşaması zahmetli bir süreci beraberinde getiriyor. Leasing hizmeti sunan şirketlerin sözleşmeleri çoğunlukla belirli bir servis ve bakım programı içeriyor. Bu sayede kiraladığınız araçların muayene ve bakım süreçleriyle ilgilenmenize ve bunlarla ilgili ödemeler yapmanıza gerek kalmıyor. Aynı zamanda kullandığınız araçlar düzenli bakımdan geçtiği için beklenmedik bir arıza yaşanma ihtimali de minimuma iniyor. Dolayısıyla ulaşım ağında aksaklıkların yaşanma olasılığı da azalıyor.

6. Yeni Araç Modellerine Erişim

Günümüzde leasing hizmeti veren şirketler ağırlıklı olarak yeni model araç kiralama yapıyor. Böylece şirketlerin marka kimliğine ayrıcalık katıyor. Yeni model araçlar, yalnızca şirketlerin prestijli görünmesini sağlamakla kalmıyor. Bu araçlar aynı zamanda teknolojik gelişmeleri takip etmek ve güvenlik özelliklerinden yararlanmak isteyen şirketler için de önemli fırsatlar sunuyor.
Yeni model araçlar, sunduğu verimli kullanımla ulaşım maliyetlerinde de belirli bir oranda avantaj sağlıyor ve yolculuk deneyimlerinin çok daha konforlu olmasına yardım ediyor. Bununla birlikte leasing dönemi sonunda şirketler, kullandığı aracı satın almama hakkına sahip oluyor. Kiralama döneminin sonunda aracı satın almak istemeyen şirketler, yapacağı yeni sözleşmede aracı birinci sınıf bir modelle güncelleme seçeneğinden yararlanabiliyor.

7. Operasyonel Gelişim ve Kolaylık

Araç leasing işletmelerin sermayelerini daha verimli kullanmalarına imkan tanıyor. Sermayeyi doğru kullanmak, şirketlerin işlerine en iyi şekilde odaklamalarına ve büyümelerine olanak sağlıyor. Bu hizmetle şirketler, sermayelerini araç satın almaya veya araç kullanımına bağlı ortaya çıkan maddi kayıplara bağlamıyor. Bu sayede elinde bulunan finansal kaynağı çok daha verimli bir şekilde iş gücü veya yatırım amaçlı kullanarak operasyonel gelişimine katkı sağlayabiliyor.

Şirketler leasing araç alımı sayesinde ulaşım yönetimi konusunda düşünmek durumunda da kalmıyor. Pek çok leasing firması araç kiralama sürecindeki sorunlara hızlı bir şekilde çözüm üretiyor. Böylece şirket yetkilileri, şirketin ulaşım süreçlerinde ortaya çıkan sorunlarla ilgilenmek durumunda kalmadan kendi iş alanlarında aktif bir şekilde rol alabiliyor.

Şirketinize uzun dönem araç kiralama hizmeti seçeneğiyle güçlü bir ulaşım ağı kurmak için Hedef Filo’nun sunduğu avantajları vakit kaybetmeden keşfedin! Hemen şimdi web sitesi üzerinden ticari araç kiralama veya binek araç kiralama için uzun dönem araç kiralama fiyat teklifi alabilir ve bütçenize göre uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Geç kalmayın!