Şirketlerde Uzun Dönem Araç Kiralamanın 5 Avantajı

Günümüzde neredeyse her şirket kendi ulaşım ağını kuruyor. Uzun dönem araç kiralamanın avantajlarını bilen şirketler ise ulaşım faaliyetleri için araç satın almak yerine filo kiralama hizmeti veren firmaları tercih ediyor. Sizler de şirketteki ulaşım ağınızı çok daha kârlı olacak şekilde geliştirmek için uzun vadeli araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu değerlendirme sürecinde sizlere fikir vereceğini umduğumuz uzun dönem araç kiralamanın sunduğu beş avantajı bu yazımızda bir araya getirdik!

1. Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Şirketiniz için ulaşım konusunda avantajlı yolları keşfetmeniz önem arz ediyor. Uzun dönem araç kiralama ise şirketler için kuşkusuz en avantajlı yol oluyor. Öyle ki uzun süreli araç kiralama hizmeti, araç satın almanın getirdiği maddi yükümlülüğü ortadan kaldırmakta büyük bir fayda sağlıyor. Tabii ki şirketlerin uzun dönem filo kiralama hizmeti tercih ettiğinde yararlandığı avantajlar bununla sınırlı da değil!

1.1. Şirket Sermayesini Koruma Altına Alır

Uzun dönem araç kiralama, ulaşım ihtiyacını şirketin sermayesini sarsmadan karşılamaya olanak tanıyor. Kurumsal iş yerlerinde ulaşımı yalnızca bir ya da iki araçla yürütmek haliyle pek kolay olmuyor. Şirkete çok sayıda araç satın almak ise sermayenin büyük bir kısmını harcamak ya da yüklü miktarda borç yapmak anlamına geliyor.

Özellikle gelişmekte olan şirketlerde sermayeyi tek bir alana bağlamak, iç yapıda bazı aksaklıklara neden olabiliyor. Kurumsal uzun dönem araç kiralama ise kısaca şirket sahiplerini bu masrafın içerisinden çıkarıp alıyor ve çok daha küçük bir bütçeyle ulaşım ihtiyacını karşılamaya olanak tanıyor. 

1.2. Araç Masraflarından Muaf Kılar

Bir aracın yıllık olarak bakım, kullanım ve yasal masrafları özellikle günümüzde bir hayli fazla. Bu masrafı bir de şirkette kullanılacak çok sayıdaki araç için düşünürseniz aslında kurumsal uzun dönem araç kiralama alternatifinin çok daha kârlı olacağını görebilirsiniz. Şirketler uzun süreli filo kiralama yaptığında yıllık ödemesi gereken tüm masraflar tarihe karışmış oluyor. Dolayısıyla şirket olarak yıllık ulaşıma ayrılması gereken tutar minimumda tutulabiliyor.

1.3. Zaman Kaybının Önüne Geçiyor

Uzun dönem araç kiralama hizmetinde şirketler, kiralanan araçların rutin bakımlarını yaptırmak ya da herhangi bir sorunla karşılaşıldığında tamir süreci ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Bunların hepsiyle araç kiralama firması zaten ilgileniyor. Dolayısıyla şirket tarafı ne araç satın alma ne de araç bakımını üstlenme gibi durumlarla zaman kaybı yaşamıyor.

1.4. Şirketin Ödeyeceği Vergiyi Düşürür

Uzun dönem araç kiralama hizmetini şirket gideri olarak gösterebileceğinizi biliyor muydunuz? Kurumsal filo kiralama hizmetinin bedeli, şirketin ödeyeceği vergilerin düşmesine olanak tanıyor. KDV (Katma Değer Vergisi), ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ise halihazırda araç kiralama firması tarafından  ödeniyor.

1.5. Sıfır ve Üst Sınıf Araç Kullanmayı Mümkün Kılar

Şirketinize üst model ve sıfır bir araç alacak kadar bütçe ayırmak istemiyor ancak prestijinizi koruma altına almak mı istiyorsunuz? Uzun dönem araç kiralama ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama avantajları arasında sıfır ve üst model araba kiralama şansı da bulunuyor. Bu hizmetten yararlanan şirketler olarak hem uygun fiyatlı sıfır araçlar kullanabiliyor hem de kurumsal imajını güçlendirebiliyor.

2. Uzun Dönem Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?

Uzun dönem araç kiralama fiyatları kiralanan vade süresine göre değişiklik gösteriyor. 12, 24, 36 ve 48 ay kiralama seçeneklerine sahip olan bu hizmette, şirketlerin tercih edeceği vade süresi fiyatı değiştiriyor. Bununla birlikte kiralanan araç markası ve modeli de uzun dönem araç kiralama fiyatlarını belirlemede etkili oluyor.

3. Kurumsal Uzun Dönem Araç Kiralamanın Bireysel Kiralamadan Farkları Nelerdir?

Kurumsal uzun dönem araç kiralama ile bireysel kiralama arasında bazı temel farklılıklar olabiliyor. Araç sayısı, vade süresi ve kiralama koşullarından oluşan farklar ise şu şekilde:

  1. Kurumsal uzun dönem araç kiralama sözleşmesi birden çok araç üzerine yapılabiliyorken, bireysel araç kiralama sözleşmesi genellikle tek araç için yapılıyor.
  2. Bireysel araç kiralama hizmeti, kurumsal araç kiralamanın aksine çoğunlukla kısa dönem olarak tercih ediliyor.
  3. Bireysel araç kiralamada gerekli evraklar, kurumsal filo kiralamaya göre çok az olabiliyor.

Hedef Filo üzerinden kurumsal uzun dönem araç kiralama hizmeti hakkında çok daha fazla bilgi alabilir ve şirketinizin ihtiyaç duyduğu araç kiralama hizmetinden en avantajlı şekilde yararlanabilirsiniz.