Şirkete Elektrikli Ticari Araç Kiralamak için 5 Neden

Elektrikli araçlar (Electric Vehicle: EV), sıfır karbon salınımının yanı sıra geleneksel otomobillere göre daha doğa dostu bir portre çiziyor. Aktif kullanılan birden fazla araca sahip olması gereken şirketlerin bu konuda bir adım atması ise, bireysel kullanıcılara kıyasla şüphesiz çok daha etkili bir atılım olma niteliği taşıyor.

İklim krizinin tüm dünyanın ortak sorunu olduğu günümüzde, elektrikli araçlar özellikle de şirketler için oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Üstelik EV seçenekleri arasında sadece binek değil; ticari araçların da olduğu düşünüldüğünde, şirketlerin bu alandaki opsiyonları daha da çeşitleniyor. Peki, elektrikli ticari araç nedir ve hangi özelliklere sahiptir? Gelin, işlevselliği ve yüksek tasarruf ayrıcalığı ile gönülleri fetheden bu araç türlerini daha yakından tanıyalım!

1. Elektrikli Ticari Araç Nedir?

Elektrikli araçlar, geleneksel otomobillerden farklı olarak daha az parçaya sahip oluyor ve içten yanmalı motor yerine gücünü elektrik motorundan sağlıyor. EV'lerde yer alan elektrik motorları, batarya ve pil setleri ile çalışıyor. Elektrikli ticari araçlar da aynı şekilde çalışıyor. Ancak bu araçlar, tek seferlik şarj ile daha uzun süre yol katedebiliyor. Ayrıca normal otomobillere göre daha fazla yük taşıyabiliyor.
Sürdürülebilir şehir hayatına katkı sağlayan elektrikli ticari araçlar, işletmelerdeki operasyonel faaliyetlerin düşük maliyet ve konforlu sürüş ile gerçekleşmesini sağlarken; çevrenin korunmasına da yardımcı oluyor. O halde artık, şirkete elektrikli ticari araç kiralamanın avantajlarına değinebiliriz!

2. Şirkete Elektrikli Ticari Araç Kiralamak için 5 Neden

Elektrikli araçların çevreye etkisinin beraberinde konforlu bir sürüş keyfi sunması, düşük maliyetlere sahip olması ve olumlu bir marka imajı sağlaması, şirketlere pek çok ayrıcalık sunuyor. Aynı zamanda yüksek performans, daha az parça değişimi ve gürültü kirliliğini önlemesi de elektrikli araç kiralamanın avantajları arasında yer alıyor.

2.1. Marka İmajına Katkı

Şirket için çevre dostu bir otomobil kiralamak marka imajına da katkı sağlıyor. Son birkaç yıldır markalar, hangi sektörde hizmet verirse versin yenilenebilir ve sürdürülebilir seçimler yapmaya yöneliyor. Bu adımlar, tüketicilerin çevreye duyarlı markalara ilgisini de canlı tutuyor.

2.2. Düşük Maliyetler

Elektrikli araçların şirketler için en büyük avantajı maliyetleri düşürmesi oluyor. Dizel veya benzinli araçlara ödenen yakıt maliyeti yerine elektrikli araçlara ödenen şarj maliyeti şirketlerin tasarruf etmesini sağlıyor. Böylece yakıt maliyetine ayrılan bütçenin bir kısmı şirket içindeki diğer gider kalemlerine aktarılabiliyor. Üstelik her şirketin hizmet alanına ve bütçesine göre elektrikli araç çeşitleri de bulunuyor.

2.3. Daha Az Parça ile Daha Kolay Bakım

Elektrikli araç muayenesinin, tıpkı geleneksel otomobillerde olduğu gibi düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ancak elektrikli ticari araçlar, daha az parçaya sahip olması sayesinde kolay ve düşük maliyetli bir bakım avantajı sunuyor.

Sık motor muayenesi gerektirmeyen EV'lerde, en önemli bakım adımı batarya kontrolü oluyor. Geleneksel araçlarda ise düzenli olarak bakım gerektiren yakıt tankı, debriyaj balatası, egzoz sistemi, vites kutusu, pistonlar, yağ ve su pompası gibi bileşenler bulunuyor. Özetle; elektrikli araçların avantajları arasında tüm bu maliyetlerden kurtularak bakım sürecini en az zahmetle tamamlamak da yer alıyor.

2.4. Çevreye Olumlu Etkileri

Günümüzde pek çok devlet ve şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımlarını artırıyor. Şirketler için bunun en kolay ve etkili yollarından biri de ulaşım araçlarını elektrikli seçeneklerle değiştirmeleri oluyor.

2.5. Konforlu ve Güvenli Sürüş Keyfi

Şirkete elektrikli ticari araç kiralamanın avantajları arasında, konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi de yer alıyor. EV'lerin hızlı tepki verme süresi, geleneksel araçlara göre seri bir şekilde hızlanıp yavaşlaması ve sessiz sürüş deneyimi sunması çalışanların memnuniyeti ve güvenlikleri açısından da büyük önem taşıyor.

Hedef Filo, elektrikli ticari araç kiralama seçenekleri ile şirketler için çeşitli avantajlar sunuyor! Yoksa siz teklif formunuzu hala doldurmadınız mı?