Kiralık Araç Trafik Cezalarını Hızlı ve Kolay Ödeme Rehberi

2021 yılında yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, trafik cezaları artık kiralık aracın ruhsat sahibine değil aracı kiralayana kesilmektedir. Trafik cezaları; Vergi Dairelerinden, Dijital Vergi Dairesinden ve Bankaların mobil veya internet bankacılığı kanallarından ödenebilmektedir.

1. Vergi Dairesinden Trafik Cezası Ödeme

Trafik para cezası ödemenizi fiziki olarak; Nakil Vasıtaları Vergi Dairesinden, ceza makbuzunuzun ibrazı ile yapabilirsiniz. Güncel ve en yakın Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Şubelerini, Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden il seçimi yaparak kontrol edebilirsiniz.

2. Dijital Vergi Dairesi Sisteminden Trafik Cezası Ödeme

Trafik para cezanızı dijital kanalla ödemeyi tercih ederseniz Dijital Vergi Dairesi web sitesinden ödeme yapmanız gerekmektedir. Ana sayfada “Hızlı Ödeme” sekmesindeki “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” butonuna tıklayıp istenen bilgileri forma yazdıktan sonra cezanızı sorgulayabilir ve ödemesini yapabilirsiniz.

Trafik para cezasının, tebliğ edildiği günü izleyen 15 gün içerisinde peşin ödenmesi hâlinde ise 25% indirimden faydalanabilirsiniz. İndirimli ceza tutarı, her yıl güncellenen trafik para ceza tutarlarına göre değişiklik göstermektedir.

3. İnternet Bankacılığı ile Trafik Cezası Ödeme

Trafik para cezanızı dijital kanaldan ödemenin bir diğer yöntemi ise anlaşmalı bankaların internet veya mobil bankacılık uygulamalarıdır.

3.1. Mobil veya internet bankacılığına giriş yapıldıktan sonra “Ödeme” sekmesinde “Vergi / Para Cezası” başlığına ve ardından “Trafik Cezaları” başlığına tıklanır. Menü başlık isimleri, banka bazlı farklılık gösterebilir.

3.2. Açılan sayfada, istenen bilgiler girilerek önce trafik cezası sorgulanıp ardından trafik cezası ödemesi yapılabilmektedir.