Aracınızın Anahtarı İçeride Kalırsa Ne Yapmalısınız?

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde her birimiz zaman zaman unutkanlık yaşayabiliyoruz. Unuttuğumuz şey arabanın içerisindeki anahtar olduğunda ise durum biraz daha komplike ve can sıkıcı hale gelebiliyor. Ancak anahtar arabanın içinde kaldığında yapmanız gerekeni bildiğinizde, çözüme kavuşmanın o kadar da zor olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu dosyamızda hem kendi aracınızda hem de kiraladığınız araçta anahtarın içeride kalması halinde yapabileceklerinizi sizler için bir araya getirdik. Hadi gelin, aracınızın kapısını yeniden nasıl açabileceğinize birlikte bakalım!

1. Kendi Aracınızda Anahtar İçerde Kalırsa Yapabilecekleriniz

Yolda giderken küçük bir mola vermek istediğinizde ya da gün sonunda eve vardığınızda araba anahtarının yanınızda değil de aracın içinde olduğunu fark ettiniz. Öncelikle bilmelisiniz ki aracın içerisinde anahtar unutmak sadece sizin yaşadığınız bir durum değil. Dolayısıyla paniğe kapılmadan aracınızın kapısını açmanın yollarını bulmanız gerekiyor. Bu yöntemler tabii ki camı kırmak ya da aracın kilit kısmına müdahale etmek değil. Daha kesin ve risksiz çözümlerden yana olmanızı tavsiye ediyoruz. Aracın içinde anahtar kaldığında yapabilecekleriniz şu şekilde:

1.1. Yol Yardımı Çağırmak

“Araba kilitlendi anahtar içeride kaldı, ne yapacağım?” diyorsanız, yapacağınız en basit şeylerden biri yol yardımı çağırmak olabilir. Telefonunuzdan bulunduğunuz konuma yakın yol yardımı hizmeti veren yetkili bir servisin numarasını bulabilir ve iletişime geçerek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer aracınızın sigortası varsa direkt olarak sigorta şirketinizi de arayarak yol yardımı hizmeti için talepte bulunabilirsiniz.

1.2. Polis Çağırmak

Arabanın anahtarı içinde kaldığında, özellikle trafikte engel oluşturuyorsanız ya da yol yardımı çağırmak istemiyorsanız polis veya jandarmadan yardım alabilirsiniz. Bu sayede hem çok daha güvenli hem de masrafsız bir yol tercih etmiş olursunuz.

1.3. Çekici Çağırmak

Arabanın içinde anahtar kaldı ise yapacağınız diğer şeylerden biri de çekici çağırmak. Daha önce çağırdığınız bir çekici ya da yine telefonunuzu kullanarak bulacağınız uygun fiyatlı bir çekici, evinizden uzakta bir yerde arabanın anahtarı içinde kaldığında durumu kurtarmanıza olanak tanıyacak. 

1.4. Çilingir Çağırmak

Anahtar arabanın içinde kaldığında size önereceğimiz etkili sonuçlardan biri de çilingir çağırmak. Arabayı anahtar olmadan açabilmenizi sağlayan kestirme bir yol olan çilingir çağırmak, aslında bakarsanız biraz da riskli bir süreci beraberinde getiriyor. Çilingirin araca zarar vermeden açma işlemini yapması bu aşamada oldukça önemli.

1.5. Alternatif Yöntemler Aramak

Arabanızın içerisinde anahtar kaldıysa ve bu yöntemlerin hiçbirini tercih etmek istemiyorsanız, geriye alternatif çözümler aramak kalıyor. Arabanızın hasar alması sizler için çok önemli değilse arabanın kapısını torna ya da levye kullanarak açabilirsiniz. Bununla birlikte camda ufak da olsa bir açıklık varsa üst taraftan ince ve uzun bir materyal sokarak kilide ulaşmanız ve kapıyı açmanız mümkün.

2. Kiraladığınız Araçta Anahtar İçerde Kalırsa Yapabilecekleriniz

Araç içerisinde anahtarın kalması canınızı sıkıyor olabilir, üstelik araba bir de kiralıksa araca zarar vermeden çözüm yolu bulmanız gerekiyor. Eğer kiraladığınız araçta anahtar içeride kaldıysa şunları yapabilirsiniz:

2.1. Yedek Anahtara Ulaşmaya Çalışın

Uzun dönem araç kiralama şirketleri müşterilerine genellikle iki adet anahtar veriyor. Aracınızı kiralarken iki anahtar teslim aldıysanız oldukça şanslısınız. Elinizde bulunan yedek anahtara ulaşarak arabayı sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz.

2.2. Aracı Kiraladığınız Şirketle İletişime Geçin

Kiraladığınız arabanın içinde anahtar kalırsa yapabileceğiniz diğer bir şey aracı kiraladığınız şirketle iletişime geçerek durumu anlatmanız olacak. Şirket yetkililerin sizlere sunacağı önerileri dinleyebilir ve yol yardımı konusuna talepte bulunabilirsiniz. Hedef Filo üzerinden kiralayacağınız tüm araçlarda Hedef Filo hizmetleri arasında bulunan yol yardımından ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

2.3. Online Olarak Talep Formu Doldurabilirsiniz

Aracın içerisinde anahtar kaldığında dilerseniz şirketin sizinle iletişime geçmesi için online talep formu da doldurabilirsiniz. “Araba kilitlendi anahtar içinde kaldı.” şeklinde belirteceğiniz açıklama notu, araç kiralama şirketinin size en kısa sürede geri dönüş yapmasını sağlayacaktır. Bunun için Hedef Filo online işlemler kısmını kullanabilirsiniz.

Hedef Filo’dan kiraladığınız aracınızın içinde anahtar kaldığında hemen web site üzerinden Hedef Filo iletişim bilgilerine ulaşabilir ve kısa süre içerisinde sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.