Filo Kiralama Avantajlı Mı

Filo kiralamanın avantajlarına öncelikle “Filo kiralama nedir?” sorusuna cevap vererek başlayabiliriz. Filo kiralama, araçların satın alınmadan uzun süreli ve uygun koşullarda kiralanma işlemidir. En az 1 aracın uzun vadeli bir şekilde kiralanması da filo oto kiralama hizmeti olarak sayılsa da, filo kiralama bireysel olarak kişilerin değil; şirketlerin kullandığı bir hizmet paketidir.

Filo kiralamanın avantajları nelerdir?

Filo kiralama avantajlı mı?”, “Neden filo kiralama tercih edilmelidir?” gibi sorular şirketlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Filo kiralamanın avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Şirket sermayesini verimli şekilde kullanma : Araç satın almak yerine filo kiralayarak sermayenizi başka alanlara yatırabilirsiniz.

Araç yenilemede kolaylık : Araçların yenilenmesi söz konusu olduğunda satış işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmaz, ikinci el değer değişimi riskini yaşamış olmazsınız.

Taksit kolaylığı : Aylık sabit taksitlerle ödemenizi yaparsınız, toplu nakit çıkışı yapmanıza gerek kalmaz.

Kasko, sigorta ve vergi işlemleri : Araç sahibi olmak çocuk sahibi olmaya benzetilebilir. Bir aracınız varsa onun bakımı, sigortası ve vergi hizmetleri her zaman düzenli olarak yapılmak zorundadır. Filo kiralama ile kasko, trafik sigortası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri kiralama kapsamında filo kiralama şirketleri tarafından düzenli ve zamanında yapılır. Filo kiralama vergi avantajı sağladığından şirketlerin araç satın almak yerine araç kiralamaya yönelmelerine neden olmaktadır.

KDV indirimi : Araç satın aldığınızda KDV bir maliyet unsuru olur ve KDV indiriminde kullanılamazken, filo kiralamada KDV’nin tamamı indirilecek KDV olarak kullanılabilir.

Güçlü bilanço görünümü : Vadesi gelmemiş ileri tarihli kira bedelleri mali borçlar altında yer almadığından borçlanma kapasiteniz etkilenmez. Filo kiralama ile bilançonuzun güçlü görünmesini sağlayabilirsiniz.

Zamanı verimli kullanma : Zaman yönetimi şirketler için hayati bir konudur. Filo kiralama sayesinde bakımdan satışa pek çok konuyu siz düşünmek zorunda kalmazsınız. Sadece aylık kira bedelini ödeyerek diğer zahmetli işlerden kurtulabilir ve zamanınızı asıl iş kolunuzla ilgilenerek verimli bir şekilde harcayabilirsiniz.

Filo kiralama firması seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Filo kiralama sektörünün sağladığı avantajlar sebebiyle, her geçen gün önemi artmakta ve farklı meslek grupları arasında daha fazla tercih edilmeye başlanmaktadır. Filo kiralama firması seçerken firmanın deneyiminden ve profesyonelliğinden emin olmak gerekmektedir. İş dünyasının kurallarını bilen (hız ve zaman yönetimi gibi) filo kiralama firmaları müşterileriyle aynı dili konuştuklarından, olası sorunlarda veya bilgi aktarımında da onlara daha fazla yardımcı olabilirler. Hedef Filo, 2003’ten bu güne hem araç çeşitliliği, hem de ödeme seçenekleriyle “ihtiyaca özel” bir hizmet anlayışıyla hareket eden, güvenilir ve profesyonel bir filo kiralama firmasıdır. Yüksek hedeflerinize Hedef Filo güvencesiyle ulaşabilirsiniz.