3 Yıllık Araç Kiralama Seçeneği Mantıklı mı, Değerlendirilmeli mi?

Uzun dönem araç kiralama hizmeti, şirketlere pek çok farklı yönden avantaj sağlıyor. Araç satın almanın getirdiği yükümlülüklerden kurtulmak ve araç masraflarını minimuma indirmek gibi katkılar sağlayan uzun süreli araç kiralama, şirketlerin 3 yıllık araç kiralama alternatifine sıcak bakmasına olanak tanıyor. Ancak uzun dönem araç kiralarken dikkat edilecekler kafanızı karıştırıyor ve şirketiniz için 36 ay araç kiralama hizmetinin mantıklı bir seçenek olup olmadığı konusunda net bir fikre sahip olamıyor musunuz? O halde, bu hizmeti enine boyuna değerlendirmeniz ve uzun süreli araç kiralama tercihi yapmaya bir adım daha yaklaşmanız için sizi yazımızın devamına alalım!

1. 3 Yıllık Araç Kiralamanın Şartları Nelerdir?

Uzun dönem filo kiralama hizmetini değerlendirirken şartlarını göz önünde bulundurmak bu süreci daha verimli hale getirmenize yardımcı olabilir. Öyle ki 36 ay araç kiralama koşulları sandığınız kadar teferruatlı değil ve çok sayıda prosedürden oluşmuyor. 3 yıllık araç kiralama hizmetinden faydalanabilmek için şirketinizin ticari varlığını kanıtlayan bilgi ve belgeleri kiralama şirketiyle paylaşmanız yeterli oluyor.
Filo kiralama hizmeti için gerekli belgelerfilo firmasına ibraz edildikten sonra şirketinizin ihtiyaçlarına ve isteklerinize bağlı olarak hazırlanan kiralama sözleşmesini imzalamanız gerekiyor. İmza sürecinden sonra ise 36 ay araç kiralama hizmeti için araç tesliminiz yapılıyor. İşte, 3 yıllık araç kiralama işlemi aslında bu kadar kolay!

2. 3 Yıllık Araç Kiralama Hangi Şirketler için Uygundur?

3 yıllık araç kiralama hizmetini değerlendirirken şirketinizin türünü göz önünde bulundurmanıza gerek yok. Şahıs, anonim ya da limited… Hangi şirket türüne sahip olursanız olun, uzun süreli araç kiralamadan ve sunduğu avantajlardan sonuna kadar yararlanabilirsiniz. İsterseniz küçük ya da orta ölçekli faaliyet gösteren bir KOBİ, isterseniz büyük bir şirket sahibi olun; 3 yıllık araç kiralama hizmeti her koşulda mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor.
İşletmenizin türüne en uygun filo ile 3 yıllık araç kiralama hizmetine bir şans verebilir ve operasyonel süreçlerinizi çok daha verimli hale getirebilirsiniz. Bu noktada şirketinizin ulaşım ağı için ayırdığı bütçeye ve filo kiralamadan beklediği hizmetlere göre uzun dönem araç kiralama teklifi alarak değerlendirme sürecinizi bir üst adıma taşıyabilirsiniz.

3. 3 Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

36 ay araç kiralamanın özellikle son dönemlerde bu kadar popüler olmasının bir sebebi var: Sunduğu benzersiz avantajlar. Uzun süreli filo kiralama hizmeti, şirketlerin filo yönetim sürecini kontrol altına alma ve ulaşım sorunlarını ortadan kaldırma noktasında son derece işlevsel bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Bu noktada araç satın alma ve uzun dönem kiralama farkı deneyimleyerek şirketinizin öz sermayesini nasıl koruma altına aldığınızı görmek, 3 yıllık araç kiralamanın size sunacağı ilk avantaj olabilir. İlk diyoruz çünkü 3 yıllık araç kiralamanın sunduğu avantajlar sadece bundan ibaret değil. Hadi, 36 ay filo kiralama hizmetiyle birlikte sahip olacağınız avantajları keşfedin!

3.1. Araç Masraflarını Ortadan Kaldırır

3 yıllık araç kiralama hizmetini tercih ettiğinizde yalnızca sıfır araç satın almanın getirdiği mali yükümlülüklerden kurtulmuyorsunuz. Aynı zamanda filo kiralama hizmeti kapsamında kiralamış olduğunuz tüm araçların bakım ve onarım masraflarından da kurtuluyorsunuz. Çünkü araçların yıllık bakım ve onarım masrafları filo kiralama firması tarafından karşılanıyor.
Bu sayede 3 yıl boyunca şirketinizde kullanacağınız araçlar için kiralama ücreti dışında masraf yapmıyor ve dolayısıyla ulaşıma ayırmanız gereken tutarı minimuma indirmiş oluyorsunuz. Sizce de çok cazip değil mi?

3.2. Araç Vergisi Ödemelerinden Muaf Kılar

3 yıllık araç kiralama yaptığınızda, şirketiniz için kiraladığınız tüm araçların vergileri hizmet kapsamı içerisinde ödeniyor. Filo firması tarafından karşılanan vergiler arasında araç satın alırken ödenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ile birlikte her yıl düzenli olarak ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) bulunuyor.

3.3. Filo Yönetim Sürecini Kolay ve Sorunsuz Hale Getirir

3 yıllık araç kiralama süreniz boyunca, filo yönetiminde kullanılan filo yazılımlarıyla şirketinizin tüm ulaşım koşullarını iyileştirebilir ve çok daha kaliteli bir filo yönetimi yapabilirsiniz. Filo yönetim sürecini sizler için sorunsuz kılacak filo yönetim yazılımları kendi içerisinde de birçok avantaj sunuyor. Filo yazılımları sayesinde araçların anlık takibini sağlamak, sürüş güvenliğini artırmak, yakıt verimliliği elde etmek ve arıza tespiti sayesinde olası kazaların önüne geçmek mümkün oluyor.

4. 3 Yıllık Araç Kiralamada Faydalanılabilecek Ek Hizmetler Nelerdir?

  1. Profesyonel danışmanlık hizmeti: Uzun dönem kiralama hizmeti almak istediğinizde, alanında uzman portföy yöneticileri şirketinize en uygun opsiyonları belirliyor.
  2. İl bazlı plaka hizmeti: Uzun dönem kiralama hizmeti aldığınızda, talebiniz halinde araçlar hizmet verilen ilin plakalarıyla teslim ediliyor.
  3. Araç bakım hizmeti: 3 yıllık araç kiralama hizmetinde kullanılan araçların bakımları filo kiralama firmasının anlaşmalı olduğu servislerde ücretsiz olarak yapılıyor.
  4. Arıza ve yol yardım hizmeti: Arıza ve yol yardımına ihtiyaç duyduğunuz takdirde, bu işlemler yine filo kiralama şirketinin anlaşmalı olduğu servislerle gerçekleştiriliyor.
  5. Hasar/kaza için işlem hizmeti: Hasar ve kaza durumunda sözleşmeye bağlı olarak aracın masrafları, parça değişikliği, ilintili işçilik ücretleri ve çekici bedelleri hizmet kapsamında bulunuyor.
  6. İkame araç hizmeti: 3 yıllık araç kiralama sürecinde araçla ilgili bir sorun yaşanması halinde müşteri hizmetleriyle irtibata geçilerek ikame araç hizmetinden yararlanılabiliyor.
  7. Lastik değişim hizmeti: Belirli bir süre kullanılan araçların lastikleri filo kiralama şirketi tarafından ücretsiz olarak değiştiriliyor.
  8. HGS temin hizmeti: Uzun süreli araç kiralama sözleşmesine HGS temin hizmeti eklendiğinde HGS ile ilgili tüm işlemler filo firması tarafından karşılanıyor.
  9. Trafik, sigorta, muayene takip ve ödeme hizmeti: Uzun dönem araç kiralama sürecinde araca ait trafik sigortası, vergi ve harçlar, egzoz emisyon ölçüm ve muayene işlemlerine ait ücret ve masraflar da filo kiralama şirketi tarafından ödeniyor.

5. 3 Yıllık Araç Kiralamada Sunulan Hizmet Ürünü Paketleri Nelerdir?

  1. Araç İade Güvencesi: Kiralanan araçların vadesi boyunca meydana gelebilecek birçok sorunu teminat altına alan araç iade güvencesi, genel pek çok hasara karşı koruma sağlıyor.
  2. Bedelsiz Erken İade Hakkı: Çoklu araç kiralamalarında sözleşmeye dahil olan araç sayısı azaltılmak istendiğinde, şirketler bu ek hizmetle erken iade bedeli ödemek zorunda kalmıyor.
  3. Erken İade Güvencesi: Kiralanan araçları sözleşme süresi bitmeden ilk bir yıldan sonra indirimli erken iade bedelleriyle teslim etme imkanı sunuyor.
  4. Konfor Paketi: Araçta meydana gelen mekanik arızaların masraflarının filo şirketi tarafından karşılanmasını sağlıyor.
  5. Sat Kazan Kirala Kazan: Aracı gerçek değerinde satmaya ve şirket filosu için birinci sınıf araç kiralama hizmetinden yararlanmaya olanak tanıyor.
  6. Vale Ürünleri: Kiraladığınız aracın bakım günü geldiğinde vale ürünleri, aracınızı kapınızdan alıyor ve bakımını yaptırarak size teslimini sağlıyor.
  7. Yerinde Lastik Değişim Hizmeti: Yaz ve kış lastik değişimlerini aracın bulunduğu noktaya gelerek yapmayı mümkün kılan bu ek ürün, ayrıca lastikleri bir sonraki değiştirme dönemine kadar muhafaza ediyor.
  8. Yakıt Yönetim Sistemi: Filonuza Opet akaryakıt istasyonlarından işlem anında herhangi bir ödeme yapmadan indirimli şekilde yakıt alma imkanı sunuyor.
  9. Filo Yönetimi: Kiralanan araçların operasyonel, finansal ve hukuki süreçlerinin yönetilmesini sağlayan bu ek hizmet ürünü, aynı zamanda filo takibi yapmayı mümkün kılıyor.
  10. HedMobil: Daha az karbondioksit salınımına destek olmak, güvenli sürüş deneyimi sunmak ve yakıt tasarrufu sağlamak için araca uyarı gönderen sistemiyle HedMobil her yönden avantajlı bir kullanım sunuyor.

3 yıllık araç kiralama seçeneği şimdi çok daha mantıklı geliyor değil mi? O zaman hiç vakit kaybetmeden uzun dönem filo araç kiralama nasıl yapılırkeşfedin ve Hedef Filo’dan 3 yıllık araç kiralama yaparak ulaşım ağınızı ayrıcalıklı kılın! Hedef Filo, uzun dönem araç kiralamada online işlem avantajıyla her an yanınızda!